DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Retro

Ez volt Schumacher leghihetetlenebb képessége

Stefano Domenicali, a Scuderia korábbi F1-es csapatfőnöke beszélt a hétszeres világbajnokkal való közös munkáról - szóba került egy képesség és Schumacher hozzáállása is.

Fontos dologról beszélt Stefano Domenicali, a Ferrari korábbi csapatfőnöke a Mexikói Nagydíj előtt: kiemelte, hogy Michael Schumacher a maga idejében soha sem kritizálta nyilvánosan a Scuderiát, akkor sem, amikor sokan mások azt tették volna. Domenicali a Schumacher-korszak után lett csapatfőnök, de már a hétszeres világbajnok idején is ott volt az istállónál.

"Engem lenyűgözött az, hogy soha egyetlen szót sem lehetett hallani tőle a csapata ellen" - mondta Domenicali a Mexikói Nagydíj magazinjában. "Emlékszem a nagy silverstone-i balesetére 1999-ben, amikor eltört a lába. Az volt a probléma, hogy nem rögzítettünk valamit a féknél, nem volt féknyomás, de Michael soha nem beszélt erről nyilvánosan" - magyarázta.

schumacher2006



"Amikor valaki egy csoport tagja, egy ilyen dolog abszolút különbséget jelent. A szerelők teljes mértékben az ő oldalán voltak a hozzáállása miatt. Hogy mit tanultam tőle még? Csukd be a szemed és próbáld meg szuperlassítva elképzelni egy kört, látni fogod, hogy minden egyes részletében ott van a javítás lehetősége" - mesélte.

"Ezt csinálta és képes volt együtt dolgozni a mérnökökkel, változtatásokat kitalálni, hogy jobb legyen a teljesítmény - féktávon, kanyarbejáraton, a kanyar közepén és a kigyorsításon is. Megvolt az a képessége, hogy becsukja a szemét és elképzelje, hogy hol tud javulni pilótaként és csapattagként is. Ez volt a leghihetetlenebb dolog, amit láttam a közös munkánk során."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: