DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Retro

Retro – Montoya Frank Williamst szidta

A kolumbiai fenegyerek nem politikai korrektségéről volt ismert: miután a Williamstől a McLarenhez távozott, világgá kürtölte, mennyire méltánytalannak érezte, ahogy Frank Williams bánt vele.

A hétszeres nagydíjgyőztes Juan Pablo Montoya fő sikereit a Williams színeiben érte el, ahol Formula-1-es pályafutása első négy szezonjában versenyzett. A dél-amerikai pilóta kapcsolata azonban megromlott az istállóval, ezért már 2003 nyarán leszerződött a McLarenhez, habár csak 2005-ben csatlakozhatott az istállóhoz. Új munkaadójával még egyetlen nagydíjat sem teljesített, mikor március 2-án, néhány nappal az idénynyitó előtt már kritikus nyilatkozatot fogalmazott meg korábbi csapatáról, különösen annak névadójáról:

„Nem is tudom, mit akartak tőlem. Versenyeket nyertem. Ő (Frank Williams) csak siránkozott amiatt, hogy túlsúlyos vagyok, nem vagyok elég fitt. Állandóan a súlyomra panaszkodott. Amikor a Formula-1-be kerültem, mindenki azt mondta, hogy kövér vagyok. Pedig kevesebbet nyomtam, mint most. Ilyet hallani nagyon lelombozó. Úgy éreztem, hogy keményen dolgozom, erre jön valaki, és ilyeneket állít” – mondta az Autosport lapnak Montoya.



A kolumbiainak az akkoriban BMW csapataként működő Williams légköréről is volt pár szava, ellentétbe állítva a McLaren-Mercedesszel: „A BMW-Williamsnél azt várják tőled, hogy oldd meg a dolgokat. Itt a Mercedes és McLaren megadja az eszközöket, hogy megoldd őket. Nagy különbség a versenyző számára. Sokkal jobban megbecsülik őt.”

Kevesebb mint másfél évvel később Montoya és a McLaren a szezon végét sem várta meg – a versenyző már a 2006-os idény közepén távozott a csapattól, és egyúttal a Formula-1-ből is, melyet követően a wokingi gárdáról is mondott cifra dolgokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: