Teszttel nyugtatta magát Michael Schumacher
Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 17. péntek
Retro

Teszttel nyugtatta magát Michael Schumacher

Jean Todt, az FIA elnöke idézett fel egy történetet a Michael Schumacherrel közös ferraris időszakukból, amely megmutatja, hogy milyen pilóta is volt a későbbi hétszeres F1-es világbajnok.

Hétfő este a Formula-1 eddigi világbajnokait vették fel az FIA Hírességek Csarnokába és a sor végére maradt a hétszeres győztes, a legtöbb rekord tartója, Michael Schumacher. Az FIA jelenlegi elnöke, a német legjobb időszakában a Ferrari csapatfőnökeként dolgozó Jean Todt ezen az eseményen idézett fel egy-két dolgot abból az időből.

„2000-ben huszonegy év szünet után lett ismét világbajnok a Ferrari Michaellel. Felmentem vele a dobogóra és azt mondtam neki, hogy az életünk a versenypályán már soha nem lesz ugyanolyan, mint előtte. Az a suzukai nap a pályafutásom legmeghatározóbb pillanata” - emlékezett vissza Todt, majd rátért a következőre.

2001-ferrari-schumi-monaco-171117

„A 2000-es szezon végén, friss világbajnokként Michael odajött hozzám és kért egy fioranói tesztet. Félénk volt, mert bár arrogánsnak tűnt néha, ő valójában félénk volt. Megkérdezte, hogy tesztelhet-e egyet, mert szeretne megbizonyosodni arról, hogy még mindig képes a legjobb formáját hozni. Mindig tele volt kétségekkel, hogy jó pilóta-e, vagy nem. Teljesítette a tesztet és nem volt nagyon rossz” - mondta az FIA elnöke.

„Még mindig küzd. Örülök, hogy Sabine Kehm eljött a család nevében. Szerettem volna, ha Mick is itt van ma este, de Spanyolországban tesztel, Corinna pedig az Egyesült Államokban van. A küzdelem folytatódik. Michael egészen különleges a motorsport számára, számomra és egy igaz barát” - zárta gondolatait.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?