DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Retro

Teszttel nyugtatta magát Michael Schumacher

Jean Todt, az FIA elnöke idézett fel egy történetet a Michael Schumacherrel közös ferraris időszakukból, amely megmutatja, hogy milyen pilóta is volt a későbbi hétszeres F1-es világbajnok.

Hétfő este a Formula-1 eddigi világbajnokait vették fel az FIA Hírességek Csarnokába és a sor végére maradt a hétszeres győztes, a legtöbb rekord tartója, Michael Schumacher. Az FIA jelenlegi elnöke, a német legjobb időszakában a Ferrari csapatfőnökeként dolgozó Jean Todt ezen az eseményen idézett fel egy-két dolgot abból az időből.

„2000-ben huszonegy év szünet után lett ismét világbajnok a Ferrari Michaellel. Felmentem vele a dobogóra és azt mondtam neki, hogy az életünk a versenypályán már soha nem lesz ugyanolyan, mint előtte. Az a suzukai nap a pályafutásom legmeghatározóbb pillanata” - emlékezett vissza Todt, majd rátért a következőre.

2001-ferrari-schumi-monaco-171117



„A 2000-es szezon végén, friss világbajnokként Michael odajött hozzám és kért egy fioranói tesztet. Félénk volt, mert bár arrogánsnak tűnt néha, ő valójában félénk volt. Megkérdezte, hogy tesztelhet-e egyet, mert szeretne megbizonyosodni arról, hogy még mindig képes a legjobb formáját hozni. Mindig tele volt kétségekkel, hogy jó pilóta-e, vagy nem. Teljesítette a tesztet és nem volt nagyon rossz” - mondta az FIA elnöke.

„Még mindig küzd. Örülök, hogy Sabine Kehm eljött a család nevében. Szerettem volna, ha Mick is itt van ma este, de Spanyolországban tesztel, Corinna pedig az Egyesült Államokban van. A küzdelem folytatódik. Michael egészen különleges a motorsport számára, számomra és egy igaz barát” - zárta gondolatait.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: