DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Retro

Hakkinen nagy kihívója egy lány volt

A motorsportokról ritkábban jut a rajongók eszébe a női nem. Mika Hakkinen azonban gyerekkorában azzal szembesült, hogy rendszeresen legyőzi egy lány, aki sok borsot tört az orra alá.

A népszerű finn pilóta éveken át harcolt Michael Schumacher ellen a Formula-1-es világbajnoki címekért. Leginkább 1998 és 2000 között volt köztük nagy rivalizálás, de még Hakkinen visszavonulásának évében, 2001-ben is megéltek néhány nagy csatát. Kétszeres bajnokként távozott a sportágból a finn.

A gyerekkorából azonban most árult csak el egy igen érdekes történetet. Gokartozás közben nem várt kihívással szembesült valakitől, akitől erre kevésbé számított. „Finnországban versenyeztem gokarttal, legkeményebb ellenfelem egy lány volt” – emlékezett vissza Hakkinen, aki akkoriban tíz-tizenegy éves lehetett.

„Folyamatosan padlógázzal versenyzett, még ma is teljesen meglepődök, ha rá gondolok. Azzal kellett szembenéznem, hogy rendszeresen legyőz engem. Néha nem is fért a fejembe, mennyire nagyszerű versenyző ellen kell küzdenem. Egészen fantasztikus tehetség volt, kár, hogy nem lépett tovább” – tette hozzá 1998 és 1999 világbajnoka.

Hakkinent nem zavarta, hogy egy lány gyakran a gokartban


Mi lett a sorsa a szélvészgyors kislánynak később? „Sajnos nem jutott nagy magasságokba, néha megesik az ilyen. Átnyergelt a motorversenyzésre, néhány hatalmas bukást szenvedett el és kénytelen volt befejezni pályafutását. Óriási kár érte, elveszett egy ragyogó tehetség” – fogalmazott Hakkinen.

„Természetesen, ha összességében nézem az egész életemet, a legnagyobb ellenfelem kétségkívül Michael Schumacher volt. Egészen különleges képességekkel rendelkezett” – ismerte el az egykori Formula-1-es pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: