DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Retro

Hamilton érkezése sokkolta a McLarent

Lewis Hamilton szinte berobbant a Formula-1 világába 2007-ben a McLarennel. Kevésbé ismert azonban, hogy a csapaton belül az ifjú brit érkezése sokkolóan hatott és teljesen váratlan volt.

A korábbi McLaren-szerelő, Marc Priestley nemrég kiadott könyvében a Formula-1-ben eltöltött időszakáról ír. Ebben külön részt szentel annak, amikor Lewis Hamilton még szinte teljesen ismeretlen, fiatal titánként váratlanul a McLaren-Mercedes csapat második pilótájának érkezett.

„Emlékszem, a McLarennél dolgoztam, amikor egyáltalán először szóba került, hogy Lewis Hamilton esetleg az istállóhoz szerződne. Akkor ő még nem volt Formula-1-es pilóta, a GP2-ben vitézkedett, de mivel többször is figyelemre méltóan jól teljesített, elkezdtek az F1 berkein belül is odafigyelni rá” – írja le tapasztalatait Priestley.

Érdekes módon, a csapaton belüli első reakciók nem igazán támasztották alá a csapatvezetés és elsősorban Ron Dennis döntését, hogy jó ötlet lenne a fiatal és tapasztalatlan brit fiút azonnal a mélyvízbe dobni.

Lewis Hamilton gyorsan meggyőzte a kétkedőket óriási tehetségéről


„Emlékszem, amikor a csapaton belül, egymás között csak úgy beszélgettünk, hogy Hamilton a McLarenhez jönne, mint Formula-1-es pilóta, a srácokkal együtt azt gondoltuk: Húha, ez teljes őrültség, ez csak egy fiatal gyerek még! Nem is valami sokan hallottak még akkor róla” – emlékezik vissza az egykori McLaren-munkatárs.

„Amikor azonban feltűnt a bokszban, nagyon gyorsan világossá vált, hogy egy csodagyerek érkezett közénk. Nagyon nagyon fiatal volt, de a versenyautóban azonnal szupergyors tempóval jelentkezett” – így a pálfordulásról Priestley. Így kell gyorsan meggyőzni egy pilótának a körülötte lévőket saját tehetségéről.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: