DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Retro

Ford időutazás: Schumacher legelső F1-es győzelme

Tudtad, hogy Michael Schumacher éppen 25 évvel ezelőtt aratta első Formula-1-es győzelmét a Spában rendezett Belga Nagydíjon – méghozzá egy Ford-motoros Benetton volánja mögött?

Ez volt az első a 91 F1-es győzelem közül, amit 21 éves pályafutása alatt szerzett. Schumacher első tíz diadala a Ford V8-as motorokhoz kötődik.

1992-ben a Williams-Renault uralta a Formula-1 mezőnyét, de augusztus 30-án az eső áztatta Spa Francorchamps-ban Schumacher káprázatos tempóban versenyzett Benetton B192-es gépével, több mint 36 másodpercet verve Nigel Mansellre. Abban az évadban végül nyolcszor állhatott fel a dobogóra.

Schumachernek az 1993-as Portugál Nagydíjig kellett várnia második F1-es futamgyőzelmére, de a következő évben már nyolc első helyezést zsebelhetett be Ford-motoros Benetton B194-esével, első ízben szerezve meg a Formula-1 egyéni világbajnoki címét.

schumacher-elso-gyozelme-01



Schumacher volt az egyetlen pilóta, aki hétszer is bajnok lett egyéniben – sőt zsinórban ötször egymás után –, emellett pedig ő tartja a legtöbb győzelem (91) és az egy szezonban nyert futamok (13) rekordját is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: