DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Retro

Retro – Rossi párbajra hívja Alonsót

2006 elején az akkor még „csak” hétszeres világbajnok motoros a Ferrarinál tesztelt, a Renault spanyolját azonban nem nyűgözte le – a „Doktor” emiatt háromfelvonásos párbajra hívta őt.

Valentino Rossi az 2000-es évek közepén járt karrierje csúcsán: zsinórban zsebelte be a világbajnoki címeket a MotoGP-ben, népszerűsége pedig sikereinek és személyiségének is köszönhetően rohamosan nőtt. Nem csoda, hogy a Ferrari 2006 elején lehetőséget adott az olasznak, hogy kipróbálja Formula-1-es autójukat, a „Doktor” pedig nem is vallott szégyent, versenyképes időket tudott autózni a maranellóiak gépével.

A motoros többek között a hétszeres világbajnok Michael Schumacher is lenyűgözte, a nagy ellenfél Fernando Alonsót már kevésbé: „Örülök, hogy Rossi tesztelt a Ferrarival, mert ezzel a show-val értékes időt veszítettek” – jegyezte meg ironikusan az akkori címvédő, aki szerint az olasz versenyen már nem tudta volna tartani a tempót a száguldó cirkusz legjobbjaival: „Talán lehetne ötödik vagy esetleg dobogóra állhatna, de ezt én is meg tudnám tenni egy motorral, ha kapnék időt a gyakorlásra.”

rossi-alonso-ferrari-dppi-retro



A Renault versenyzőjének nyilatkozata pedig Rossi fülébe is eljutott: „Olvastam, hogy Alonso szerint némi gyakorlás után dobogóra tudna állni egy MotoGP-motorral. Nos, szerintem vezetnünk kellene egy Formula-1-es autót, egy raliautót és egy MotoGP-motort, aztán összeadnánk az időket, és megnéznénk, ki a gyorsabb” – vetette fel egy háromfelvonásos párbaj ötletét a „Doktor”.

Alonso eleinte belement a kihívásba: „Valentino kihívott engem? Igazán élvezetes lenne, szóval a válaszom, hogy készen állok rá” – nyilatkozta 2006. március 15-én, néhány nappal később azonban már visszakozott: „Én F1-es pilóta vagyok, sűrű a menetrendem, nincs időm ilyen játékokra. Neki nyilván több idő áll a rendelkezésére. Minden tiszteletem Valentinóé, én csak annyit akartam eredetileg mondani, hogy nincs az öt legjobb F1-es között és soha nem is lenne. Ennyi a történet, nem akarok több időt vesztegetni erre.”

Rossi és Alonso összecsapása tehát végül meghiúsult, a spanyol ferraris időszaka során pedig a viszonyuk is rendeződött. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: