DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Retro

Retro – Alonso háromszoros világbajnok lenne

Ezzel a céllal vágott neki a 2007-es szezonnak a McLarennél – mindennek immáron több mint másfél évtizede, ám a spanyol azóta is „csak” kétszeres vb-győztesnek mondhatja magát…

A Ferrari és Michael Schumacher ötéves sikersorozata után a Formula-1 szurkolói ki voltak éhezve a változatosságra, amelyet Fernando Alonso 2005-ös világbajnoki címének formájában meg is kaptak. A Renault-val elért siker ellenére a spanyol már a 2006-os évad kezdete előtt bejelentette, hogy a következő szezontól a McLaren-Mercedes alakulatát erősíti majd, ezért ennek tudatában kellett megindítania címvédő hadjáratát.

Amely aztán nem bizonyult sétagaloppnak a feltámadó Schumacher-Ferrari páros miatt, de végül Alonso újfent behúzta az összetett elsőséget, így immár kétszeres világbajnokként érkezett meg a McLarenhez. A legendás wokingi csapat színeiben pedig, ahol az újonc Lewis Hamiltont kapta meg csapattársaként, nem más volt a célja, minthogy sorozatban harmadszor se tudják őt legyőzni:

alonso-2007-retro-dppi



„Három világbajnokságot szeretnék nyerni” – jelentette ki 2007 elején a Daily Mailnek nyilatkozva. „Ha egyet nyersz, az talán csak azt jelenti, hogy a tiéd volt a legjobb autó. Ha kettőt, az már nagyszerű teljesítmény. Na de ha hármat… Az összes nagy név az F1 történetéből, akikre emlékszünk, mind három vagy annál több vb-címet szereztek.”

„És ha azt kérdezik tőlem, mi a fontosabb: három címet nyerni a Renault-val vagy inkább két különböző csapattal elérni ezt, akkor a válasz egyértelmű. Még a nagymamám is érti, miért nagyobb dolog, ha két különböző csapat két autójával nyerek összesen három világbajnokságot. Szóval mindig is az volt a tervem a Renault-nál elért eredményeimtől függetlenül, hogy csapatot váltsak, s főképp ehhez az istállóhoz kerüljek” – fogalmazott annak idején Alonso.

Nos, ami a vágyait illeti: ugyan egy év után viharos körülmények között távozott a McLarentől, ám miután újabb két évet eltöltött a Renault-nál, majd pedig ötöt a Ferrarinál, 2015 elején ismét visszatért a brit csapathoz. Világbajnoki címet azonban azóta sem sikerült szereznie, azaz a fenti nyilatkozata után tíz évvel sem sikerült elérni a hőn áhított célt…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: