DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Retro

F1-Archív: Massa és Webber egymást váltja?

Webber Massa helyére a Ferrarihoz, egy évvel korábban a brazil az ausztráléra a Red Bullhoz? A BAR-t eltiltották, Verstappen gázolt, Coulthard a lángok között. Ezek voltak május 5. Formula-1-es hírei.

2012: A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kifejtette, hogy nem látja okát, miért távozna Mark Webber a csapattól – az ausztrált a Ferrarival hozták szóba mostanában, akik az év végén jó eséllyel elköszönnek Felipe Massától.

2011: Mark Webber úgy nyilatkozott, hogy nagyon valószínűtlen, hogy a következő évet már más csapatnál kezdené meg, bár a sajtóhírek szerint a Red Bull több opciót is mérlegel, többek közt az Alguersuari-Buemi kettős egyikének előléptetését, illetve Felipe Massa szerződtetését is.

massa_webber



2010: Ismét tesztpilótai állást kapott az F1-ben az osztrák Christian Klien, aki rossz ómen lehet új csapata, a Hispania számára, hiszen legutóbbi két munkaadója, a Honda és a BMW egyaránt megszűnt.

2006: A Williams tesztpilótája, Alexander Wurz erős napot zárt a Nürburgringen, hiszen mindkét szabadedzésen ő végzett az első helyen – az osztrákot délután Alonso, Schumacher és Doornbos követte.

2005: Az imolai versenyhétvégén elkövetett súlyos technikai szabálytalanság miatt a BAR-t eltiltották a soron következő két futamról, így Barcelonában és Monacóban csak 18 pilóta áll majd rajthoz. Egyes vélemények szerint a brackley-i csapat így is olcsón megúszta, hiszen a teljes szezonból is kizárhatták volna őket.

bar_2005

2004: A korábban számos F1-es csapatnál megforduló Jos Verstappen ismét a királykategória közelébe került, hiszen ma üléspróbán vett részt a Jordannél, s júniusban tesztelheti is a csapat autóját. A hírek szerint a holland versenyzői ülést is kaphat, ha Giorgio Pantano teljesítménye és/vagy szponzori pénzei elmaradnak a várttól.

2003: Fernando Alonsónak köszönhetően azon ritka eset fordult elő ma, hogy nem a futballé volt a főszerep a spanyol sportújságok címlapján. Az El Pais így írt a tegnapi Spanyol Nagydíjról, melyen a hazai kedvenc élete legjobbjával második lett: „Igen, Schumacher nyert, de meg kellett szenvednie érte. Nem engedhette meg magának, hogy levegye a szemét a visszapillantóról.”

scheckter_jaguar

2001: A Jaguar azonnali hatállyal kirúgta tesztpilótáját, a világbajnok Jody Scheckter fiát, Tomast, akinek bíróság elé kellett állnia, miután kétes ügyekbe keveredett egy prostituálttal.

coulthard_plane

2000: David Coulthard menedzsere megerősítette, hogy a skót versenyző a lángoló repülőbe visszatérve megpróbált segíteni a két pilótán, amikor magángépe múlt kedden lezuhant. Hősiessége sajnos hiábavaló volt, hiszen a pilótafülke leszakadt a gépről, a bent ülők pedig életüket vesztették.

1999: A BAR megerősítette, hogy Monacóban is Mika Salo ülhet majd Ricardo Zonta autójába, miután a brazil továbbra sem épült fel hazai hétvégéjén elszenvedett balesetéből.

1998: Továbbra is arról szólnak a hírek, hogy a Stewart csapat hamarosan elbocsáthatja Jan Magnussent, hogy helyet csináljanak a holland Jos Verstappennek. A dán másfél év alatt egyetlen pontot sem szerzett.

1996: Damon Hill nyerte az imolai San Marinó-i Nagydíjat Michael Schumacher és Gerhard Berger előtt – Jacques Villeneuve a másik Williamsszel kiesett. A verseny legriasztóbb jelenete Verstappen nevéhez fűződik, aki elgázolta egy szerelőjét, amikor túl korán indult vissza a pályára kiállását követően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: