DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Retro

F1-Archív: Megszületett a jövő bajnoka?

Monza helye betonbiztos, Schumacher újra apa lett és nem akarta a McLarent, Perez tündökölt Malajziában, szabadedzések, tesztbalesetek, óvás. Ezek voltak március 25. hírei az elmúlt évtizedekben.

2013: Christian Horner a sajtóban tett ígéretet arra, hogy még többször el fog beszélgetni Sebastian Vettellel, aki Malajziában megszegte a csapat egyértelmű utasítását.

2012: Fernando Alonso nyerte a Malajziai Nagydíjat, de nem ő volt a nap sztárja, hanem a remek teljesítménnyel a győzelemért csatázó Sergio Perez, aki végül a második helyre ért be a Sauberrel. Az eső alaposan felborította az erőviszonyokat a futamon, ahol se a címvédő Vettel, se az idénynyitót megnyerő Button nem szerzett pontot, miután mindketten ütköztek Narain Karthikeyannal.

perez_2012_mal



2011: Biztató formában kezdte az évet a McLaren, hiszen az ausztrál hétvége második szabadedzésén Button és Hamilton voltak a leggyorsabbak. A HRT nem készült el időben, egyetlen installációs körig jutottak Liuzzi révén.

2010: Bernie Ecclestone egy interjúban közölte, hogy Monza helye megingathatatlan a versenynaptárban – egyúttal azt is elárulta, hogy azon dolgozik, hogy 2012-ben megrendezzék az első New York-i F1-es futamot.

2009: A tavaly visszavonult David Coulthard lesz a Red Bull tartalékversenyzője, miután az új-zélandi Brandon Hartley még nem kapta meg az induláshoz szükséges szuperlicenszet.

coulthard_2009

2008: Jövőre már éjszakai futamot rendezhetnek Sepangban, miután a malajziai szervezők úgy vélik, hogy szükség van a változtatásra tíz sikeres évet követően.

2006: Hamarosan meghozza döntését a folytatásról – ezt ígérte Valentino Rossi, aki több ízben tesztelt már Formula-1-es autót. A Doktor leginkább magánélete miatt tart a váltástól.

2005: Rommá törte Williams-BMW-jét Antonio Pizzonia a csapat barcelonai tesztjén – a brazil versenyző szerencsére sértetlen maradt.

pizzonia_williams

2001: 220-as tempónál vesztette el uralmát a Paul Ricard-i Mistral egyenesben Mika Salo a Toyota tesztautója felett, és olyan keményen csapódott a falba, hogy mentőkelikopterrel kellett kórházba szállítani. A finn versenyzőnek nincs komoly baja, csak a hátát fájlalja.

2000: A Ferrari versenyzői végeztek az élen a Brazil Nagydíj mindkét pénteki szabadedzésén: délelőtt a csapat új pilótája, Rubens Barrichello, délután pedig a kétszeres világbajnok Michael Schumacher volt a leggyorsabb.

1999: Michael Schumacher közölte a világgal, hogy felesége, Corinna néhány nappal korábban egészséges fiúgyermeknek adott életet, aki a Mick nevet kapta.

mick_baby

1998: A Ferrari bejelentette, hogy jövő héten hivatalosan is óvást nyújt be a McLaren ellen a wokingi csapat szabálytalannak vélt fékrendszere miatt.

1997: A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug elárulta, hogy a McLaren szívesen átcsábította volna Michael Schumachert a Ferraritól, ám a német a maradás mellett döntött.

2007-03

A magazin 2007. márciusi címlapja - az aktuális AFM ajánlója és előfizetési információk itt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: