Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. január 23. hétfő

Retro hírek

Retro - Egy hamisíthatatlan Irvine-beszólás

A bajnoki címet 1999-ben két pont híján elbukó Eddie Irvine mindig is híres volt arról, hogy mindenkinek hajlamos volt odaszúrni egyet - 16 éve David Coulthardot találta meg.

részletek

Retro – Alonso piszkos fogásai

Joggal tartják a mezőny egyik, ha nem a legjobb versenyzőjének Fernando Alonsót, ez azonban nem jelenti azt, hogy legkorrektebbek közé tartozna: nem válogatott az eszközökben néhány éve, mikor...

részletek

Amikor Ecclestone nem örült egy távozásnak

Az F1 86 éves vezetője nemrég bőszen hangoztatta, mennyire jót tesz a sportágnak, ha egy világbajnok távozik onnan, bő negyven évvel ezelőtt azonban ő sem így látta a történteket...

részletek

Retro - Hamilton tíz legjobb futama

A háromszoros F1-es bajnok január 7-én ünnepli 32. születésnapját, ennek alkalmából pedig visszatekintünk azokra a teljesítményekre, amikor tényleg a legjobbat hozta ki magából.

részletek

Brawn megbánta a 2002-es csapatutasítást

Az F1 történetének egyik legbotrányosabb pillanatává vált a fenti év Osztrák Nagydíja, amelyen a Ferrari arra kényszerítette Rubens Barrichellót, hogy engedje el Michael Schumachert.

részletek

Retro – Az F1-ben sosem indult győztesek

A világbajnokság történetének van 8 olyan futamgyőztese, akik egyetlen F1-es versenyen sem álltak rajthoz – mai múltidéző cikkünkben az ő nevüket ismerhetjük meg Parsonstól Rathmannig.

részletek

Retro – Egy motorépítő a mezőny végéről

Öt dobogó és két pole-pozíció – szűk két évtized alatt ennyi siker jutott az F1-ben Brian Hartnak, akinek erőforrásai összesen nyolc csapat autóit hajtották meg, de a többség a pontszerzésig sem jutott.

részletek

Mióta van csapatrádió az F1-ben?

A rádiózás hosszú évek óta elengedhetetlen része a csapat-pilóta kommunikációnak mindkét irányban, a Williams egykori technikai igazgatója pedig felidézte, amikor először használták a technikát.

részletek

Retro – Schumacher nem akar csapatfőnök lenni

Első visszavonulása után a Ferrari felajánlotta a hétszeres bajnoknak a csapatvezetői széket, a német azonban nem vállalta a posztot. Így szívódott fel rövid időn belül a sikerekért felelős álomcsapat.

részletek

Retro – Zöldfülű a bajnok helyett

Nigel Mansell favoritnak tűnt a Williams F1-es ülésére 1995-ben, a csapat mégis David Coulthardot választotta – Frank Williams nem volt hajlandó elárulni, miért, hogy ne sértse meg a világbajnokot.

részletek

Amikor Schumacher mosolyt csalt az arcunkra

A 48. születésnapját ünneplő hétszeres F1-es világbajnok számtalan emlékezetes pillanattal ajándékozta meg rajongóit, most a legviccesebbek közül szemezgettünk.

részletek

Amikor Schumacher sebességmérőt kért autójába

Egykori kollegája egy szokatlan részletet árult el Michael Schumacher F1-es karrierjének kezdetéről. A Benetton mérnökei először csak nevettek a német kérésén, ám miután teljesítették azt, a pilóta tényleg csodákra volt képes.

részletek
Olvastad már?