Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 23. vasárnap

Retro hírek

Retro – Senna nehezen lett próféta hazájában

1985-ben ezen a napon versenyzett először a Lotus színeiben a legendás Ayrton Senna, ám hazai futama csalódást keltően alakult – a brazíliai balszerencse kevés kivétellel egész karrierjére is jellemző volt.

részletek

Méltán Elfeledve: Az utolsó mohikán

A ’70-es évek elejétől 1995-ig alig volt év, hogy ne csatlakozott volna egy gyáraktól független új csapat az F1-hez, aztán ez másfél évtizedre teljesen megszakadt. Az utolsó mohikánnak csak addig volt pénze, amíg rossz volt az autója.

részletek

Retro – Az első lépés a majdnem-vb felé

Bár végül egyetlen kanyaron múlt világbajnoki sikere, 2008-at Felipe Massa két kieséssel kezdte. Bahreinben aztán, Robert Kubica egyetlen pole-pozíciójának színhelyén győzelemmel szépített.

részletek

Retro – Az első igazi Senna vs. Schumacher

Michael Schumacher és Ayrton Senna több ízben is összecsaptak egymással F1-es pályafutásuk során. Az 1992-es Brazil Nagydíj volt az első, ahol tengelyt akasztottak, lett is belőle később szócsata - VIDEÓVAL.

részletek

Retro – Amikor a McLaren még rosszabb volt

Visszaemlékezés a 2004-es Bahreini Nagydíjra, ahol Michael Schumacher ismét főlényesen győz, Button második dobogóját szerzi, Raikkönen alatt pedig látványos lángolással adja meg magát az autó.

részletek

Retro - Mansell IndyCar-balesete

Nigel Mansell 1992-ben több sikertelen próbálkozás után végre megnyerte az F1-es bajnoki címet, ráadásul nagy fölénnyel. Következő évre az IndyCarba szerződött, ahol rögtön győzni tudott, a kezdet azonban nehéz volt...

részletek

Versenyzett Senna ellen és az Indy 500-on is

Emlékszünk-e, ki ő? Versenyzett Ayrton Senna ellen is, 1987-ben harmadik lett az Indy 500-on és az év újonca címet is megszerezte ugyanabban az évben.

részletek

Retro – Ütközések, drámák és az év befutója

A 2006-os szezon Alonso és Michael Schumacher versengéséről szólt, de ezen a napon, Ausztráliában csak Alonsónak ment a szekér. Az év befutóját is láthattuk Button lángoló versenyautójával – VIDEÓVAL.

részletek

Az elmúlt húsz év csapatváltozásai

Menjünk vissza az időben 20 évet és hasonlítsuk össze, mely F1-es csapatok versenyeztek akkoriban, melyek maradtak meg, mi szűnt meg és mi alakult át. Némelyik igen meglepő, köztük egy videóval.

részletek

Retro – Schumacher első ferraris dobogója

Az 1996-os év a Williams-Renault dominanciájával kezdődött, Michael Schumacher pedig elkezdte felépíteni a Ferrarit. Ezen a futamon meg is szerezte első ferraris dobogós helyezését.

részletek

Méltán Elfeledve: Nem viccnek szánták

Igyekvő, lelkes, szimpatikus kiscsapatnak indultak, de bekebelezte őket a sötét oldal: végül már saját pilótájukat sodorták veszélybe, s amikor lehetőség adódott, ki is toltak vele. Nem egy szívderítő történet.

részletek

Retro – A Williams-Renault 25. győzelme

Az 1997-es Brazil Nagydíj már a versenyhétvége előtt elkezdődött. Ez volt az egyik olyan év, ahol győzelmi esélye volt számos csapatnak, mint a Williams, Ferrari, Benetton, McLaren, Prost, Jordan és még az Arrows (!) is.

részletek
Olvastad már?