Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. május 23. kedd

Retro hírek

Retro - A Ferrari okosabb a Renault-nál

Fernando Alonso és csapata kétségbeesetten próbált valahogyan túljárni a Scuderia eszén, de a vörösöknek sem taktikában, sem tempóban nem akadt ellenfelük - Felipe Massa pedig megszerezte első dobogóját az F1-ben.

részletek

TOP 10: Kik vártak a legtöbbet a győzelemre?

Valtteri Bottas sokat várakozott élete első győzelmére? 82 nagydíjával alig fér be a top 10-be, vannak, akik a Formula-1-ben sokkal többet vártak, később többen világbajnokok is lettek.

részletek

Retro – Agresszió, drogok, McLaren-teszt

Rövid időn belül vezette az F1 leggyorsabb és leglassabb autóját: addigi eredményei és sebessége ígéretes királykategóriás pályát vetítettek előre Tommy Byrne-nek, akinek végül csak öt futam jutott ki, aztán elindult a lejtőn.

részletek

Retro – Ön mindenhez ért? Mindenhez is!

Minden volt, csak énekes halott nem, ahogy mondani szokás, s éppúgy helye van a legrövidebb karrierű, mint a legkurtább nevű F1-esek között – de járt olimpián, volt bányász és Emmy-díjas is.

részletek

Retro – A hátulról szerzett győzelmek mestere

Háromszor is szűnt meg alatta csapat, ő érte el az egyetlen amerikai istállóhoz fűződő F1-es győzelmet, végül pedig Alain Prost miatt került lapátra. John Watson karrierjéből nem hiányoznak az izgalmas történetek.

részletek

Retro – Huntot kizárják, aztán mégsem

Ez a fejezet is a két legendáról szóló 1976-os szezonból való, amikor minden megtörtént az F1-ben, ami megtörténhetett: a szóban forgó nagydíjon mutatkozott be a híres-hírhedt hatkerekű Tyrrell is.

részletek

Retro – Kiscsapatok nagy napja

Igazi csillaghullás volt a futam elején, Sennáék riválisai az első körökben kiestek, s miután végül három kiscsapat garázsában is igazi örömünnep volt – egy belga pilótának pedig a szíve majd megszakadt.

részletek

Retro – Egy sokoldalú versenyző tragédiája

A Formula-1-ben a ’70-es években szerepelt, de igazi sikereit Daytonában és Le Mansban aratta. Sokoldalú versenyző volt, két nagyon súlyos balesete volt pályafutása során, a második az életébe került.

részletek

Retro – Akinek neve egybeforrt a Minardival

1961-ben ezen a napon született az a versenyző, aki bár soha nem állhatott fel a dobogóra, mégis 124 versenyt teljesített a Formula-1-ben – ezek jelentős részét pedig ugyanannál az istállónál.

részletek

Retro – Autóverseny hét év szünet után

Hét év: ennyi idő telt el az 1939 augusztusában megtartott Svájci Nagydíj után, amíg a II. világháborút követően újra nagydíjat rendeztek. A verseny Nizzában zajlott.

részletek

Retro – Bahrein is tud izgalmas lenni

Szahír nem feltétlenül mozgalmas versenyeiről híres, az utolsó napfényes futamom azonban nem volt hiány eseményekben: szenvedő Mercedes, be nem csukódó DRS. hogy csak párat említsünk.

részletek

Méltán Elfeledve: Ferrari-forradalmárok

Enzo Ferrarival a felesége miatt vesztek össze, végül a fél Ferrari vezetés otthagyta Maranellót – alapítottak egy csapatot, mellyel meg akarták verni a Scuderiát egy világbajnok pilótával a fedélzeten…

részletek
Olvastad már?