Steward
Gellérfi-Csizmadia Gergő
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. június 28. szerda

Retro hírek

Kubica két emlékezetes pillanata Kanadából

Átélte a poklot és a mennyországot is Robert Kubica Montrealban mindössze egyetlen év különbséggel. 2007-ben elképesztő balesetet úszott meg karcolásokkal, egy évre rá viszont élete első (és egyetlen) győzelmét aratta ugyanitt.

részletek

Kétezres évek: Miért voltak gyorsak az autók?

A versenynaptár több pályáján még mindig olyan autók tartják a köridőket, melyek a kétezres évek derekán versenyeztek - de mi kell ahhoz, hogy a jelenlegi modellek utolérjék azok teljesítményét?

részletek

Montreali nagy balesetek, I. rész

Montreal kíméletlen pálya, ami a baleseteket illeti. Sorozatunk első epizódjában a ’90-es évek nagyobb kanadai ütközéseit élhetjük újra. Schumacher, Hill, Villeneuve, Alesi, Panis, mind pórul jártak már itt.

részletek

Apáról fiúra az F1-ben

Sohasem egyértelmű, hogy előnyös-e egy korábbi híres Formula-1-es pilóta fiaként autóversenyzőnek állni, vagy sem. Ki tett túl az édesapján és ki maradt el tőle?

részletek

Retro – Sosem tesztelte, mégis megnyerte

Jim Clark hőstettei számos Retro-cikkre lennének elegendők. A Holland Nagydíj 1967-ben egy volt közülük: ezen a versenyen debütált a Lotus 49 a Cosworth DFV motorral, melyet azonban Clark sosem vezetett.

részletek

Montreal, az első győztesek otthona

Az F1-es pilóták egyik kedvenc helyszínének számít a Circuit Gilles Villeneuve, ha első futamgyőzelmekről van szó: az elmúlt negyven évben hatan is itt jutottak fel először a dobogó tetejére.

részletek

Retro – Rekordot jelentő monacói siker

1973-ban ezen a napon rendezték a szezon hatodik versenyét Monte-Carlo utcáin, ahol a győztes utolérte az akkori örökranglista éllovasát, emellett pedig egy későbbi világbajnok is bemutatkozott.

részletek

Elvették a Williams nyerő autóját?

A Formula-1 mindig is az innovációról szólt, a váratlan mérnöki megoldások egy-egy kiskaput kihasználva néha elképesztő előnyt hozhatnak egy csapatnak. A Williams is próbálkozott ilyennel, ám az éles bevetés előtt betiltották, pedig talán nyerő autó lehetett volna.

részletek

Retro – 79-ben F1, 2017-ben Le Mans

Egy évvel Prost, és öttel Senna előtt debütált az F1-ben, együtt versenyzett Laudával, Andrettivel, Hunttal, Villeneuve-vel, Rosberggel – persze az idősebbekkel. 2017-ben pedig ismét Le Mans-ba megy.

részletek

Retro – Az első nagydíj előzés nélkül

Egészen 2003-ig kellett várni arra, hogy megszülessen ez a nem túl kívánatos rekord – azóta többször is megismétlődött. Pedig a Monacói Nagydíj nem is volt olyan rossz verseny.

részletek

Az utolsó monacói Villeneuve-győzelem

Gilles Villeneuve egyike azon csiszolatlan gyémántoknak, akik ilyen vagy olyan okból nem jutottak el a Formula-1-es világbajnoki címig. Az 1981-es Monacói Nagydíjon azonban kijött neki a lépés. Videón a legfontosabb események.

részletek

Retro – Japán pilótát Schumi mellé?

Öt kontinens legmagasabb hegyét megmászta, ötven felett is maratont fut, profi kerékpárcsapata van - mindezt úgy, hogy meg kellett küzdenie a rákkal. És talán épp ezért nem lett Schumacher csapattársa...

részletek
Olvastad már?