Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. március 23. csütörtök

Retro hírek

Egy igazi autótörő: Andrea de Cesaris

Ebben az összeállításban egy igazi F1-es harcosról, a hírhedt olasz, Andrea de Cesarisról lesz szó, aki azt az érdekes rekordot is tartja, hogy 208 futamon szerepelt, de ezek közül egyetlen egyet sem tudott megnyerni.

részletek

Retro – Aki egyszerűen nem volt elég jó

F1, Le Mans, IndyCar – mi másra vágyhat egy autóversenyző? Például arra, hogy legalább némi sikert elérjen, s a negyvenen túl ne még mindig utánpótlás-eredményeit villogtassa… Mai hősünknek utóbbi nem adatott meg.

részletek

Retro – Akinek világbajnok volt az öccse

Pár éve még Max Verstappent emlegették Jos fiaként, most viszont Schumacher egykori csapattársát definiálják úgy, mint „Max édesapja” – ilyesmit élhetett át bő fél évszázaddal ezelőtt Jimmy Stewart is.

részletek

Elfeledve – A cicababáktól a halálcsapdáig

Egy kétes ügyletekből származó pénzét nőkre és repülőkre költő, majd egy az F1-es csapatot saját múzeumába költöztetni vágyó csapattulajdonos játékszere volt a többre hivatott, de teljesen elszegényedő Onyx.

részletek

Retro – Bemutatkozik egy őrült időmérő

Az új évezredben több alkalommal is átalakították az F1 kvalifikációs rendszerét, ám a 2005-ös idény első futamain használt szisztémáról már az első hétvégén kiderült, hogy halálra van ítélve.

részletek

Retro: Egy tragikus Ausztrál Nagydíj

A következő másfél évtized két legmeghatározóbb pilótája debütált 2001. március 4-én, Melbourne-ben, a szokásos Schumacher-diadal árnyékban - a futam mégis egy pályabíró halála miatt lett emlékezetes.

részletek

Méltán Elfeledve: A kék Ferrari

Egy őrült módjára viselkedő csapatvezető teljesen tönkre tehet egy egyébként ígéretesen induló istállót – mai főszereplőnk azon kevés ember egyike, aki két F1-es csapatot is romba döntött.

részletek

Retro - Villeneuve viharon-Renault-n át

1979-ben ezen a napon rendezték azt a Dél-afrikai Nagydíjat, amely az F1-be megérkező Renault első kézzelfogható sikerét hozta, emellett viszont a közvetlenül a rajt után megérkező viharról is emlékezetes maradt.

részletek

Retro – Ralinavigátorból FIA-elnök

Útközben pedig csapatfőnök a Ferrarinál és Peugeot-nál: a születésnapos Jean Todt a WRC-ben, a Dakaron, Le Mans-ban és az F1-ben is bajnoki címek megszerzésében működött közre.

részletek

Retro – Négy verseny a világ

Egy olyan versenyző születésnapjáról emlékezünk meg mai múltidéző cikkünkben, aki hiába indulhatott két csapat színeiben is F1-es futamon, mégis utánpótláseredményeiről érdemes elsősorban beszélni.

részletek

Amikor Kesjár végigszáguldott Budapesten

A magyar formaautós kedvenc énekesnőjét, C. C. Catch-t fuvarozta el a repülőtérről a belvárosig három perc alatt – a Három kívánságot vezető Dévényi Tibor segített neki ebben.

részletek

Méltán Elfeledve: A betonfaló

Egy hatvanéves autógyár és egy világbajnok tervező nevét viselve érkezett meg a „trójai” F1-es csapat a királykategóriába – a sikerhez „csak” két dolog hiányzott: sok türelem és több pénz.

részletek
Olvastad már?