Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. március 21. szerda

Retro hírek

A Red Bull lassan másfél évtizedes

Mi köze Jackie Stewartnak a Red Bull istállóhoz? Tudjuk-e, mikor léptek a bikák a Formula-1-be, ki volt a legsikeresebb, ki a leghűségesebb versenyzője a gárdának? A Red Bull a tizennegyediket kezdi.

részletek

Különleges tesztfestések

A Red Bull igen meglepő külsővel rukkolt elő a hivatalos bemutatáson, ám nem ez marad a végleges szín. A korábbi években láttuk már Schumachert feketében, Alonsót sárga-fehérben is.

részletek

Amikor a WSR gyorsabb volt az F1-nél

Idén kihunyt a Formula V8 pislákoló lángja: a korábbi Formula Renault 3.5 végleg befejeződik. Fénykorában a széria autói a leggyorsabb kanyarokban az F1-es gépeket verték, több leszorítóerőt generáltak náluk.

részletek

Retro – Enzo Ferrari, a pilóta

A minden hájjal megkent csapatalapító, a rejtélyes legenda, az ősz hajú, napszemüveges olasz úr: elsősorban így él bennünk a 120 éve született Enzo Ferrari, akinek versenyzői pályafutása is volt.

részletek

Amikor a pilótáknak elszáll az agya

A Formula-1 történetében nem egyedi eset, hogy egy pilóta annyira megharagszik társára, hogy a középső ujjával jelzi neki véleményét. Schumacher, Raikkönen, Coulthard és Massa is megtette.

részletek

Átnevezett motorok a Formula-1-ben

Bár motorszállító-váltás nem történt, 2016 óta a Red Bull már nem Renault, hanem TAG Heuer néven kapja a francia erőforrásokat. Ez azonban közel sem az első eset a száguldó cirkuszban.

részletek

Akik a Williams legsikeresebb pilótái lettek

Korábban sosem tapasztalt, rutintalan párossal vág neki a 2018-as évadnak a Williams istálló. A korábbi évtizedekben azonban nagy neveket is foglalkoztatott a csapat. Kik voltak a legeredményesebbek?

részletek

Csapattársak harmóniában

Egy F1-es első számú ellenfele saját csapattársa, ezért nagy ritkaság, ha a bokszon osztozó pilóták között barátság alakul ki. Ezekkel a párosokkal pont így történt.

részletek

Különös egybeesések a Formula-1-ben

A Formula-1 1950 óta íródó történelmében különleges, időnként megmagyarázhatatlan érdekességek is történnek. A gyűjtésből nem maradhat ki Alonso, Button, Raikkönen és Hamilton sem.

részletek

Retro – Az első Ferrari pilótája

A világháború idején Enzo Ferrarinak kötött üzleteket, néhány évvel később pedig ő vezette a Ferrari 125-öt annak első versenyén és győzelmekor. Így véste be a nevét a Scuderia történelmébe Franco Cortese, aki F1-es nagydíjon soha nem indult el.

részletek

A leghűségesebb pilótapárosok

A Formula-1-ben időnként jönnek-mennek a versenyzők. Előfordul azonban olyan helyzet is, amikor hosszú esztendőkön keresztül nem változik egy csapat pilótapárosa. Kik a rekorderek?

részletek

Retro – Rövid életű sikercsapat Raikkönennel

2012. február 5-én hullt le a lepel a fekete-arany Lotus E20-ról: a történelmi névhez és színekhez neves pilóta is járt, a Formula-1-be visszatérő Kimi Raikkönen.

részletek
Olvastad már?