Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. december 16. szombat

Retro hírek

Felvezető körös bakik

Nem kizárólag rajtbüntetések miatt fordulhat elő az, hogy valaki megnyeri az időmérő edzést, ám a rajt pillanatában már sehol sincsen. Schumacher, Coulthard és Stoner is járt így többek között.

részletek

Drasztikus változások a halo előtt

Kötelező lesz a fejvédelem 2018-tól a Formula-1-ben. Időnként a száguldó cirkuszban történtek drámai változások, ezek közül idézünk most fel néhányat a teljesség igénye nélkül.

részletek

Hamilton szinte évente vétett egy nagy hibát

Bár a négyszeres bajnok elképesztően stabil teljesítményre képes, néha ő is meginoghat. amelynek általában összetört autó a végeredménye - cikkünkben összeszedtük a brit pilóta legnagyobb hibáit.

részletek

Hakkinen nagy kihívója egy lány volt

A motorsportokról ritkábban jut a rajongók eszébe a női nem. Mika Hakkinen azonban gyerekkorában azzal szembesült, hogy rendszeresen legyőzi egy lány, aki sok borsot tört az orra alá.

részletek

Button legszebb pillanatai

Jenson Button végképp lezárta Formula-1-es karrierjét, elköszönt a McLaren istállótól. Szenzációs eseményekben nem szűkölködött hosszú pályafutása, ezeket idézzük most fel.

részletek

Különleges tények és csúcsok az F1-ben

A száguldó cirkusz néha egészen különleges dolgokat produkál. Előre látta a jövőt Michael Schumacher? Negyven csapattárs, hiányzó himnusz helyett születésnapi köszöntés? Néhányat nehéz megmagyarázni.

részletek

Massa távozása Schumacher szemszögéből

Felipe Massa végleges visszavonulása olyan vetületből is érdekes, hogy távozik az utolsó olyan pilóta is, aki valaha a hétszeres világbajnok csapattársa volt a Formula-1-ben. Ki hogyan fejezte be?

részletek

Retro – A félig vak Indy-győztes

Ő volt az első, aki kétszer megnyerte az 500 mérföldest, amerikai bajnoki címet szerzett és sebességrekordot döntött: mindezt egy óriási testi hátránnyal, úgy, hogy fél szemével nem látott.

részletek

Retro – Kizárják Schumachert a pontversenyből

Se előtte, se azóta nem osztottak ki olyan büntetést az F1-ben, mint amilyet Michael Schumacher kapott Jacques Villeneuve kilökéséért 1997-ben: a versenyző év végi második helyét elvették.

részletek

Tét nélküli fantasztikus versenyek

Több olyan klasszikus, izgalmas versennyel is gazdagodtunk már az elmúlt 30 évben, amikor a világbajnoki cím már eldőlt, a pilóták azonban nagyon kitettek magukért és óriási versennyel jelentkeztek.

részletek

Retro - Vettel életben tartja bajnoki esélyei

Kulcsfontosságú győzelmet húzott be Sebastian Vettel, a Red Bull viszont már megszerezte első konstruktőri bajnoki címét az F1-es Brazil Nagydíjon hét évvel ezelőtt.

részletek

A Ferrari 30 éve már majdnem kiszállt

A Ferrari elnöke a héten jelentette ki, hogy ha az új motorszabályok nem kedvezőek a márkának, kivonulnak az F1-ből. Az első turbókorszak közepén már közel járt ehhez a Scuderia.

részletek
Olvastad már?