Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. február 19. vasárnap

Retro hírek

Retro – 9 évesen a Nürburgringre engedte fiát

Az F1 egyik első apa-fia párosa volt Hans és Hans-Joachim Stuck: utóbbi szemén keresztül bemutatjuk, milyen könnyű az apját versenyekre kísérő kisgyereknek a motorsport rabjává válni.

részletek

A legjobb és legrosszabb McLaren MP4-esek

Most, hogy eltűnt a McLarenek típusjelzéseiből az ikonikus MP4 betű- és számkombináció, ideje összegyűjteni a wokingi alakulat elmúlt 35 évének legjobb és legrosszabb modelljeit.

részletek

Retro - Amikor valóban kettészakadt az F1

A FISA-FOCA háború viharának oltárán az 1981-es Dél-afrikai Nagydíj játszotta az egyik vezéráldozat szerepét - akkor, amikor a száguldó cirkusz egy ideig valóban két külön úton tekintett a jövő felé.

részletek

Retro – Az első verseny utolsó túlélője

Harcolt a világháborúban, ahol részt vett a leghíresebb szökési kísérletek egyikében, majd ott volt a legelső F1-es verseny rajtrácsán, és megnyerte a Le Mans-i 24 órást. Tony Rolt tartalmas életére tekintünk vissza.

részletek

Retro – Az utolsó Ezüst Nyíl-pilóta

2003-ban ezen a napon hunyt el az a versenyző, aki három nagydíjat is megnyert a legendás Mercedesek volánjánál, s még több is összejöhetett volna neki, ha nem üldözi folyamatosan a balszerencse.

részletek

Retro – 7 másodperc a pályacsúcsnak

A Ligier sosem nyert világbajnoki címet az F1-ben, pedig 1979-ben Jacques Laffite az első és második nagydíjon sem talált legyőzőre – a dominancia azonban ki is fújt Brazíliában.

részletek

Retro – A fél világ Abu Dhabiba megy

Mikor Abu Dhabi bejelentette, hogy hamarosan F1-es nagydíjat rendez, a komplett F1-es világsajtót az országba utaztatták, köztük kollégánkat is, aki elképesztő luxussal találkozott.

részletek

Minek nevezzelek? F1-es McLarenek a múltban

A várakozások alapján a McLaren valószínűleg vissza fog térni legendás narancssárga színezéséhez, ám egy fontos változást már most bejelentettek: MP4-32 helyett MCL32-nek fogják hívni 2017-es modelljüket.

részletek

Ecclestone két tragikus sorsú versenyzője

A Formula-1-ben töltött közel hatvan éve során Bernie Ecclestone keserű emlékeket is bőven szerzett. Rindt és Lewis-Evans egyaránt a sportág hősi halottjai között szerepelnek, és mindkettejüket Ecclestone menedzselte.

részletek

Retro – Schumi: Rossinak nem kell tanács

Ugorjunk vissza abba az időbe, amikor Valentino Rossi F1-es kollektív teszten vezette a Ferrarit. Michael Schumacher véleményét természetesen kikérték, akit meggyőzött az olasz sebessége.

részletek

Méltán Elfeledve: Sárga + piros = narancs

Újonc versenyzőjük egyetlen kör alatt az utolsó helyről az élre állt – valószínűleg ez az egyetlen dolog, amire emlékszünk az eltűnő Jordan második reinkarnációjáról, a Force India elődjéről…

részletek

Retro – Egy pálya, egy év, két nagydíj

Az 50-es évek az F1 mai szemmel legszokatlanabb történeteivel szolgálnak. A Retro mai témája is ezek közé tartozik: miért versenyeztek duplán Buenos Airesben annak idején a pilóták?

részletek
Olvastad már?