Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. október 19. csütörtök

Retro hírek

Retro - Schumacher a hatodik cím kapujában

A szezon utolsó előtti futamán, esős körülmények között döntő fölénybe került Michael Schumacher és a Bridgestone - elúszott Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya világbajnoki címe.

részletek

Retro – Hakkinen kulcsfontosságú sikere

Ezen a napon rendezték a második F1-es Luxemburgi Nagydíjat, amelyen óriási csatát vívott egymással Mika Hakkinen és Michael Schumacher - ebből végül a finn került ki győztesen.

részletek

A legjobb motoroknak is idő kellett

Sokan pálcát törnek a Honda felett, hogy sosem lesz képes felzárkózni, pedig a korábbi nagy sikert elért istállóknál is idő kellett a világverő autóhoz. Előtte sokszor szenvedni kellett a későbbi sikerért.

részletek

Retro - Hatalmas rajtbaleset, DC-győzelem

A Tyrrell japán pilótája Ukyo Katayana horrorisztikus bukást élt túl az első körben, David Coulthardot ez azonban nem zökkentette ki a ritmusból, és behúzta élete első F1-es diadalát.

részletek

A Honda 2000-es visszatérése óta csak szenved

1987 és 1991 között a Honda öt szezonon át előbb a Williams, majd a McLaren autóiban bizonyult verhetetlennek. Kétszer is visszatértek azóta, de igazából nem váltották meg a világot egyik esetben sem.

részletek

Hülkenberg hét elszalasztott lehetősége

Ahhoz, hogy negatív csúcstartó lehessen a dobogóiszonyt tekintve, hét alkalommal is balszerencsésnek kellett lennie. Néhány esetben egészen hihetetlen dolgok miatt esett el a pódiumtól a német pilóta.

részletek

Rekordok, melyekre senki sem áhítozik

Nico Hülkenberg Szingapúrban negatív csúcsot döntött, hiszen övé a legtöbb dobogó nélküli indulás a sportágban - ennek apropóján összeszedtük, melyek a legkevésbé kívánt rekordok a száguldó cirkuszban.

részletek

Világbajnokok interjúi kezdőként

Van, aki már újoncként is kiválóan érzi a mikrofont, van azonban, aki sosem volt a szavak embere. Raikkönen, Alonso és Button interjúi újoncként és napjainkban, érdemes nézni a különbséget.

részletek

Retro - Csapást szenved Rosberg bajnoksága

Lewis Hamilton nyári balszerencse-sorozata nyerő helyzetbe hozta Nico Rosberget, ám egy alattomos technikai hiba elég volt ahhoz, hogy a brit átvegye a pontverseny vezetését csapattársától.

részletek

Amikor a statisztika nagyon félrevezet

Mindannyian ismerünk olyan F1-es pilótákat, akik kirívó tehetséggel bírtak, ám statisztikájuk középszerűnek mutatja őket. Gyűjtésünkben ilyen versenyzőket emeltünk ki. Ki érdemelné még meg?

részletek

Retro – Versenyfutás a halott bajnokkal

A vadonatúj Tyrrell a több mint kétórás futamot már nem bírta végig Kanadában, a Ferrari azonban igen. Ezzel Jacky Ickx különleges helyzetbe került: ő maradt az egyetlen a mezőnyből, aki elvehette az elhunyt Jochen Rindttől az 1970-es világbajnoki címet.

részletek

Retro - Hatalmas lépés a bajnoki cím felé

14 évvel ezelőtt ezen a napon rendezték az Olasz Nagydíjat, mely után Michael Schumacher és a Ferrari egyértelmű esélyesként vághatott neki a világbajnoki hajrának.

részletek
Olvastad már?