DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Ralikrossz

Megjött a ralikrossz-vb nevezési listája Szabó Krisztiánnal

Hosszú bizonytalanság után végre ismert a WRX 2019-es szezonjának 16 résztvevője: bár a világsztárok távoztak, a magyar Európa-bajnoknak nem lesznek könnyű ellenfelei idén.

Szerdán adta ki nevezési listáját a ralikrossz-világbajnokság: kilenc csapat színeiben 16 versenyző (egyetlen név helyén szerepel TBA, azaz bejelentésre vár megjegyzés) vesz részt a teljes szezonban. Mint ismert, a WRX nagy érvágást szenvedett 2018 végén a gyárak – a Volkswagen, Peugeot és Audi saját csapata vagy támogatása –, illetve a nagy nevek kiszállása révén: elhagyta a szériát az eddigi három világbajnok, Petter Solberg (2014-2015), Mattias Ekström (2016) és Johan Kristoffersson (2017-2018), továbbá Sebastien Loeb is.

A nevezési listán a legnagyobb húzónév a tavalyi harmadik helyezett és hatszoros futamgyőztes Andreas Bakkerud, valamint korábbi ezüstérmes Timmy Hansen, akik Audival és Peugeot-val várhatóan a bajnokság főszereplői lesznek. Rutinos WRX-menőnek számít Timur Timerzsanov és Janis Baumanis is, a kétszeres DTM-bajnok Timo Scheidert pedig szintén keveseknek kell bemutatni.



De ígéretes az alacsonyabb szintről fellépő versenyzők névsora is: a Supercar Európa-bajnokságról az első három helyezett, Reinis Nitiss, Anton Marklund és Cyril Raymond érkezik (Nitiss nem indul minden versenyen, ezért nem szerepel a nevezési listán), és fellép a Super 1600-as Eb tavalyi nyertese, Rokas Baciuska is.

Utóbbi kategóriát nyerte meg 2016-ban és 2017-ben is Szabó Krisztián, aki bár korábban még sosem szerepelt világbajnoki futamon, versenyképes technikával indul: a csapatbajnokság tavalyi másodikja, az EKS egyetlen versenyzője lesz előző évi gyári Audi S1-gyel, ami papíron nyerő kombináció, hiszen sem az Ekström csapatát legyőző PSRX, sem a formáció Volkswagenjei nem lesznek a mezőnyben, melyet a Renault Cliótól a Mini Cooperig kilenc különböző versenygép alkot.

A WRX 2019-es nevezési listája:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: