DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Ralikrossz

Betegsége miatt veszélybe került Solberg karrierje

A két sorozatban is világbajnoki címet szerző norvég versenyző egy évig titokban tartotta a dolgot és most is csak azért beszélt róla, mert már jobban érzi magát és javul az állapota.

Komolyan veszélybe került a WRC-ben és a WRX-ben is világbajnoki címet szerző Petter Solberg pályafutása a tavalyi év végén és az idei szezon elején - ezt most fedte fel a közönségkedvenc norvég pilóta. A tavalyi rigai balesete során ugyanis nem csak a kulcscsontja tört el, az orvosok találtak egy foltot a tüdejében, majd diagnosztizálták nála a sarcoidosis nevű tüdőbetegséget.

Ennek gyógyításához hosszabb kezelésekre volt szükség, de a mellékhatások sajnos így sem maradtak el: romlott a látása és sokkal hamarabb elfáradt, ezért kezdett el szemüveget hordani és mint mondta, volt olyan verseny, ahol már másnap kórházba kellett mennie és ágynak dőlt. Most már javul az állapota, saját bevallása szerint jobban érzi magát és a látása is jobb, de még egyáltalán nem 100%-os - felesége, Pernilla Solberg szerint továbbra is nagyon fáradékony, ami elsősorban a versenyek után jelentkezik.

solbi_1



Az események miatt az is felmerült, hogy esetleg abbahagyja a versenyzést és visszavonul, elmondta, hogy nyáron azon gondolkodott, hogy keres maga helyére másik pilótát, ám éppen ebben az időszakban kezdett el javulni az állapota, így végül nem hozott ilyen drasztikus döntést. Ezek után pedig inkább rajthoz áll jövőre is, sőt, nem sokára visszatér a WRC-be a Volkswagen Polo R5-össel, a motivációjával tehát nincs probléma.

"Most már jól érzem magam. Talán még nem vagyok 110%-os, de más pilótát már nem kell keresni. Egész jól látok, a szemüveg is segít és napról napra jobb a helyzet" - mondta Solberg, aki betegsége miatt nem is nagyon adott interjút az idei szezon során, bár ennek okát egészen mostanáig nem árulta el - mint kifejtette, nem szeret ilyesmiről beszélni, jobb volt, hogy titokban tartotta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: