DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Ralikrossz

A ralikrossz ásza tökösségéért néz fel Alonsóra

Az elmúlt évek motorsportjára jellemző változás, hogy egyre több pilóta próbálja ki magát eltérő szakágban. Fernando Alonso élen jár ebben: ezért néz fel rá egy háromszoros világbajnok, Petter Solberg.

A nem aszfalthoz kötött autóversenyek egyik legelismertebb neve Petter Solberg: a rali egyszeres (2003) és ralikrossz kétszeres (2014-2015) világbajnoka arról beszélt, tiszteli a versenyzőket, akik nem félnek új kihívásokba belekóstolni, mint a Formula-1 mellett hosszútávú vb-n rajthoz álló Fernando Alonso.

„Ezt szeretem a sportemberekben, tökösnek kell lenniük, hogy kipróbáljanak valamit, és eredményesek is legyenek benne. Ezért tisztelem Fernando Alonsót, mert sosem fél attól, hogy kudarcot vall. Erről szól a dolog: kipróbálni valamit, fejlődni, és eközben próbálni jó sporteredményeket elérni. Ugyanez igaz Sebastien Loebre” – mondta a wtf1.com-nak Solberg. A kilencszeres ralivilágbajnok Loeb szintén ralikrosszban versenyez, emellett viszont a Dakar utóbbi kiadásain is járt, nem beszélve arról, hogy néhányszor belekóstolt a gyorsasági szakágba.



Solberg arról beszélt, hogy az utóbbi időszak egyik sajátosságává vált, hogy a versenyzők kilépnek komfortzónájukból, és nem csak megszokott bajnokságukra koncentrálnak: „Talán ez az elmúlt évek legnagyobb változása a motorsportban. Az emberek nem félnek váltani, más diszciplínákba menni. Szintén nagy motivációt jelent a folytatáshoz, a saját határaink feszegetéséhez. Tisztelem azokat, akik így tesznek.”

„A ralikrosszban is sokszor látni ezt, különböző szakágakból érkező versenyzők teljesítenek jól. Ha több jó versenyző érkezik a különböző sportokból, akkor többször kerülnek be a hírekbe, és nagyon jó, kemény verseny is várható” – vetítette ki a jelenséget saját kategóriájára, a ralikrossz-világbajnokságra. A WRX-ben számos pilóta szerepel ralis múlttal (mint Solberg és Loeb), mások azonban túraautózásból (az előző két év világbajnoka, Johan Kristoffersson és Mattias Ekström), vagy akár formulaautózásból érkeztek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: