DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Ralikrossz

WRX: Kristoffersson bajnok, Solberg megsérült

Két fordulóval a vége előtt eldőlt a Ralikrossz-világbajnokság egyéni- és csapatbajnoki címének sorsa is, ám a PSRX Volkswagen Sweden mégsem ünnepelhet felhőtlenül, hiszen Petter Solberget csonttöréssel kórházban ápolják.

A lettországi Riga mellett kialakított pályán zajlott a ralikrossz-vb szezonjának 10. fordulója, ahova az idei év sztárja, Johan Kristoffersson szintén át tudta menteni elképesztő formáját, hiszen idei hatodik, zsinórban ötödik győzelmével elegendő pontelőnyt halmozott össze ahhoz, hogy már senki ne tudja őt beérni a tabellán.

 01717010_167



Pedig a svédnek ezúttal is komoly kihívókkal kellett szembenéznie a döntőben, ahova rajta kívül a címvédő Mattias Ekström, Sebastien Loeb, Andreas Bakkerud és a DTM-ből kikacsintó Nico Müller is bejutott, ám Kristoffersson végig vezetve, honfitársa előtt 2,3 másodperces előnnyel befutva elhozta a győzelmet.

Nemcsak az egyéni bajnokság, hanem a csapatok versengése is eldőlt a Kristofferssonnal és Solberggel felálló PSRX Volkswagen Sweden javára, ám mégsem lehetett számukra csupa öröm a hétvége. A kétszeres bajnok és csapatalapító Solberg ugyanis az elődöntőben balesetet szenvedett, miután a rajt után leszorították az ívről, majd pedig már nem tudta elkerülni a Janis Baumanisszal való ütközést. A koccanás nem volt túl nagy, ám mentőcsapatnak kellett érkeznie a norvég pilótához, akit kórházba szállítottak, a röntgenvizsgálat pedig azonnal megállapította, hogy Solberg kulcscsontja eltörött. Felépülésére három hetet jósolnak, ezáltal veszélybe került a versenyző részvétele a két hét múlva következő németországi fordulón is.

A PSRX-nél uralkodó állapotokat a csapatvezető Pernilla Solberg foglalta össze legjobban, aki a versenyző felesége.

„Nagyon érzelmes pillanatok ezek. Egyszerre sírok az örömtől és a szomorúságtól is.”

Petter Solberg balesete

 

A döntő végeredménye:

# Versenyző Autó Idő Hátrány
1 Johan Kristoffersson Volkswagen 5:06.673  
2 Mattias Ekström Audi 5:09.038 +2.365
3 Sébastien Loeb Peugeot 5:10.592 +3.919
4 Andreas Bakkerud Ford 5:11.207 +4.534
5 Janis Baumanis Ford 5:16.726 +10.053
6 Nico Müller Audi 5:27.649 +20.976
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: