DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Ralikrossz

Loeb előtt nyert az éllovas Franciaországban

Johan Kristofferssont egyszerűen nem lehet megállítani: sorozatban negyedik győzelmét aratta a ralikrossz-világbajnokság mezőnyében, így tovább növelte előnyét az összetettben Solberggel szemben.

A hétvégén Franciaországban, változó időjárási körülmények között folytatódott a ralikrossz-világbajnokság 2017-es szezonja. Ahogy az előző három fordulót, úgy ezt is Johan Kristoffersson húzta be, ezzel pedig immár 46 pontosra hizlalta előnyét a kétszeres vb-győztes Petter Solberggel szemben. Aki ráadásul a döntőben nem is remekelt: mindössze az ötödik helyen futott be a norvég klasszis.

kristoffersson-wrx-dppi-1



A dobogóra így Sebastien Loeb és a címvédő Mattias Ekström állhatott még fel, Kristofferssonnal szemben azonban egyikük sem igazán tudott labdába rúgni: előnye három és fél másodperc volt a célban francia üldözőjével szemben. Solberg elé még Bakkerud is befért, míg a hatos döntő mezőnyét Timmy Hansen tette teljessé vasárnap délután.

Természetesen volt magyar érdekeltség is a franciaországi viadalon: a fő kategóriában Lukács Kornél „Csucsu” képviselte hazánk színeit, aki végül a huszadik pozícióban zárta az összesítést. A SuperCar Európa-bajnokság mezőnyében Kiss Pál Tamás az elődöntőjét megnyerve jutott fináléba, ahol másodikként végzett, míg Kárai Tamás az első futamban egy nagy balesettel hívta fel magára a figyelmet – íme:

 

A legnagyobb sikert azonban a Super1600-ban induló Szabó Krisztián érte el, aki tökéletes hétvégét produkálva győzött és állt élre a bajnokságban, míg ugyanitt Marton Gergely negyedik lett a döntőben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: