DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Ralikrossz

Megállíthatatlan az új szupersvéd

A Ralikrossz-világbajnokság kanadai fordulóján már zsinórban harmadik győzelmét szerezte a Volkswagen Polóval Johan Kristoffersson, ezzel tovább nyújtotta előnyét a bajnoki tabellán.

A Montreal és Quebec között található, félig utcai jellegű Trois-Rivieres pályán rendezett forduló döntőjében Petter Solberg volt Kristoffersson elsőszámú ellenfele: a norvég a rajtnál az élre ugrott, ám a 2-es kanyarban a svéd kifékezte őt, noha kettőjük között továbbra is szoros csata folyt az első helyért. Előbb Solberg ejtette meg jokerkörét, majd a következő alkalommal Kristoffersson is követte, ezzel pedig sikerült is levédenie rivális csapattársát, vissza tudott ugyanis térni elé.

01717008_176



Végül a célig is ilyen sorrendben jutottak el, ezzel a svéd idei negyedik, zsinórban harmadik győzelmét szerezve 35 pontra növelte előnyét a tabellán, ahol szintén Solberg a legközelebbi üldözője. A harmadik helyért Timmy Hansennek állt a zászló, ám az ötödik körben műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, így csapattársa, Sebastien Loeb állhatott fel végül a dobogóra.

Nehéz hétvégéje volt a legutóbbi, hazai fordulóját a DTM miatt kihagyó Mattias Ekströmnek, aki az elődöntőben kiesett, miután kuplunghiba miatt hátracsúszott a rajtnál, ezzel együtt is őrzi azonban összetett harmadik helyét.

A mezőny állandó magyar résztvevőjét, Lukács Kornélt a 19. helyen rangsorolták a hétvége 20 indulója közül, miután már az előfutamokat követően búcsúzott.

 

A kanadai döntő végeredménye:

# Versenyző Autó Idő
1 Johan Kristoffersson Volkswagen 5:02,704
2 Petter Solberg Volkswagen +1,072
3 Sébastien Loeb Peugeot +4,498
4 Kevin Eriksson Ford +8,239
5 Toomas Heikkinen Audi +20,847
6 Timmy Hansen Peugeot +2 kör
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: