DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Ralikrossz

Norvég siker, új éllovas az összetettben

Utoljára vendégeskedett a ralikrossz-világbajnokság mezőnye Lydden Hillben, ahol az egész hétvégén remeklő Petter Solberg győzött, miközben a defektet kapó Ekström elveszítette első helyét a tabellán.

Nagy-Britanniában folytatódott a ralikrossz-világbajnokság 2017-es idénye, méghozzá azon a Lydden Hill-i pályán, ahova utoljára látogatott el a mezőny. A hétvége jelentős részében Petter Solberg uralta a küzdelmet: a kétszeres világbajnok az elődöntőből például úgy jutott tovább, hogy már a második körben megejtette a Joker-körét.

solberg-wrx-lyddenhill



Solberget aztán a fináléban sem tudták legyőzni az ellenfelek, így a norvég bő egy év után tudott ismét diadalmaskodni a WRX-ben. A dobogóra Johan Kristofferson és Andreas Bakkerud állhatott még fel, előbbi pedig ezzel át is vette a vezetést a világbajnoki összetettben, az eddigi éllovas Mattias Ekströmöt ugyanis defekt sújtotta, s csupán ötödik lett a döntőben – ezt a helyezést is annak köszönhetően, hogy Timmy Hansen is hasonlóan járt.

A mezőnyben természetesen ezúttal is ott volt Csucsu, aki először tudott megnyerni egy előfutamot a világbajnokságon, az elődöntőbe ennek ellenére sem fért be, s végül a 21. pozícióban zárta a Lydden Hill-i fordulót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: