DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Ralikrossz

WRX: A címvédő Hockenheimet is behúzta

Mattias Ekström háromból háromnál tart az idei ralikrossz-világbajnokságon, hiszen Barcelona és Montalegre után Hockenheimben sem talált legyőzőre.

A lehető legjobban alakul eddig a WRX idei szezonja a svéd számára: címvédőként immáron harmadik győzelmét aratta zsinórban, így toronymagasan vezeti pontversenyt riválisai előtt. Az időjárás nem könnyítette meg a dolgát, hiszen az elődöntők alatt szemerkélni kezdett az eső a hockenheimi F1-es pálya utolsó szektorában kialakított pályán.



A bajnokság egyetlen magyar versenyzője, Lukács Kornél Csucsu sajnos idei legrosszabb versenyét teljesítette, hiszen a 22 versenyzőből az utolsó helyen végzett. Ami a mezőny elejét illeti: az első elődöntőből Johan Kristoffersson, Petter Solberg (PSWRX), valamint Sebastien Loeb (Team Peugeot Hansen), a másodikból Mattias Ekström, Toomas Heikkinen (EKSRX) és Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen) jutott tovább a döntőbe.

A rajtnál Ekströmnek sikerült megelőznie az első helyről induló Kristofferssont, s noha Hansen – akinek autóját az elődöntőben elszenvedett, gumibálával történt koccanás után szerelni kellett – is ezzel próbálkozott, végül be kellett sorolnia a harmadik helyre. A sorrend ezzel beállt, Ekström idei harmadik győzelméig viharzott, és már 85 ponttal áll a bajnokság élén. A döntőben mögötte Kristoffersson, Hansen, Solberg, Loeb és Heikkinen végzett.

Folytatás egy hét múlva a belgiumi Mettet-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: