DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Ralikrossz

Mattias Ekström lett a WRX 2016-os bajnoka!

A kétszeres DTM-bajnok újabb sorozatban ért csúcsra, hiszen először diadalmaskodott a Ralikrossz-világbajnokságon, miután ötödik helyen zárt a németországi Esteringen.

Bár a DTM utolsó fordulóját is ugyanakkor rendezték Hockenheimben, mint a WRX németországi fordulóját, Mattias Ekström számára ez utóbbi bírt nagyobb jelentőséggel, hiszen a bajnoki címért küzdhetett. Ez volt egyébként az első DTM-hétvége az elmúlt 15 évben, melyet Ekström kihagyott a WRX kedvéért.



A címvédő Petter Solberg és a svéd is megnyerte az elődöntőt, így az első sorból vágtak neki a versenynek, és hiába küzdöttek fej-fej mellett az első helyért, az első kanyarban Kevin Eriksson el tudott menni mellettük, és átvette a vezetést. Ekström viszont rajtavesztett, hiszen hamar visszaesett az utolsó helyre.

Ez azt jelentette, hogy Solberg második helye miatt Argentínára maradt volna a döntés, de a negyedik helyen haladó Johann Kristoffersson Volkswagenje defektet kapott, a dán pedig visszaesett az utolsó helyre. Eriksson végül behúzta a győzelmet, karrierje során először a WRX-en, Ekström viszont legyőzte az elmúlt két év bajnokát, és ötödik helyével 2016 ralikrossz-világbajnoka lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: