DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Ralikrossz

Mr. Hollywood és a British Bomb egy csapatban

Az FIA Ralikrossz Világbajnokság barcelonai Média Napján a legnagyobb horderejű bejelentést az tartogatta, hogy a regnáló világbajnok, Petter Solberg és a sportág brit fenegyereke, Liam Doran egyesítik erőiket a Monster logója alatt.

A világbajnoki címvédő tehát az egész sorozatot is promótáló Monster kötelékébe szegődött, és az igazi elemi őserőt és robbanékonyságot megtestesítő Liam Dorannal együtt próbálják meg felrobbantani idén a ralikrossz vb rajtrácsát.



A mai sajtótájékoztatón a két pilóta azt is elárulta, mindketten egy Citroen DS3-as SuperCarral fognak versenyezni, ahogy a tavalyi évben is tették a maguk csapatában, de a két autó nem lesz ugyanolyan, épp azért, mert mindkettőjüknek megvannak már a jól bevált, személyre szabott műszaki megoldásaik, illetve beállításaik, amikkel ők személy szerint a legjobban, a leghatékonyabban tudnak versenyezni. Persze most az információkat bedobták a közösbe, így nyilván egy-egy megoldást átvesznek majd a másik autójáról, de közel sem mindent. A két DS3-ast nem is ugyanott készítik fel a versenyekre, hiszen Solbergé saját norvégiai műhelyében, míg Dorané Nagy-Britanniában épült.

Ma délelőtt, a Circuit de Barcelona-Catalunya bokszutcájában, szikrázó mediterrán napsütésben Solberg és Doran autójának idei dizájnját is leleplezték, amik majdnem annyira szép látványt nyújtanak, mint mellettük a monsteres lányok.

A Monster meghívásából részt vesz a mai sajtóeseményen két, a Monster által támogatott terepralis sztár is, a korábbi győztes, a montmelói pályától 40 kilométerre élő Joan Nani Roma, valamint a korábbi extrém sívilágbajnokként évekkel ezelőtt az autósportra váltó Guerlain Chicherit is. Velük is váltottam néhány szót a depóban, és Chicherittől megtudtam, ő idén két ralikrossz vb-futamon is el fog indulni, azt is elárulta érdeklődésemre, hogy melyik kettőn: a hockenheimi és a számára hazai, loheaci fordulón, egy monsteres Minivel.

 

Guerlain Chicherittel Barcelonában csevegtünk

Roma is élénk érdeklődést mutat a ralikrossz iránt, ám ő saját elmondása szerint idén még biztosan teljes erejével a terepralira és azon belül is a Dakar Ralira szeretne koncentrálni, ahol a győzelmet célozza meg a Minivel. Ettől függetlenül nem tartja kizártnak, hogy a közeljövőben, felbukkan majd valamelyik ralikrossz vb-futam mezőnyében is, elvégre a barcelonai pálya itt van tőle egy köpésre, a tulajdonos személyes jó barátja, tavaly a portugál vb-futamot pedig a helyszínen izgulta végig, és nagyon tetszett neki, amit látott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: