Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. január 22. hétfő

Ralikrossz hírek

Al-Attijah és Svitko diktálja a tempót

A HunGarian Baja szombati 140 kilométeres szelektív szakasza bőven tartogatott kihívásokat a versenyzők számára, még akkor is, ha délutánra felszáradt, és már sokkal kevésbé volt csúszós.

részletek

Csucsu a világbajnok cipőjében

Kanadában rendezték a ralikrossz világbajnokság aktuális futamát. Lukács „Csucsu” Kornél számára a hosszú repülőút azt hozta, ami a gyakori utazókkal előbb-utóbb megtörténik: elkeveredett a tűzálló versenyruházatát és sisakját is tartalmazó csomagja.

részletek

Megállíthatatlan az új szupersvéd

A Ralikrossz-világbajnokság kanadai fordulóján már zsinórban harmadik győzelmét szerezte a Volkswagen Polóval Johan Kristoffersson, ezzel tovább nyújtotta előnyét a bajnoki tabellán.

részletek

Második lett Svédországban Szabó Krisztián

Nem először fordult elő, hogy jó napot fogott ki a ralikrossz Európa-bajnoka, és minden összejött, feledtetve a hétvége addigi nehézségeit: Höljesben az elődöntőben és döntőben is pozíciókat javított.

részletek

Hazai győzelem, két magyar az Eb döntőjében

A címvédő távollétében zajlott a WRX versenye Höljesben, ahol ismét Kristofferssonnak jött ki a lépés. Szabó Krisztián személyében a Super 1600 kategóriában magyar versenyző is dobogóra állt.

részletek

Szabó Krisztián: A jobb elődöntőbe kerültem

Felemásan alakultak a pénteki és szombati kvalifikációs futamok Szabó Krisztián számára, aki a rajtbalesetet sem úszta meg a höljesi ralikrossz Európa-bajnoki hétvégén.

részletek

Szabó Krisz: Svédország eddig kimaradt

Ez a versenynaptár egyedüli helyszíne, ahol a Super 1600 címvédőjének még egyszer sem jött ki a lépés. A bajnokságban, melyben a magyar pilóta ötödik helyen áll, csak pár pontosak a különbségek.

részletek

WRX: A listavezető növelte előnyét

A svéd Johan Kristoffersson idei második győzelmével növelte előnyét honfitársa, Mattias Ekström előtt, a hazai kedvenc Petter Solberg viszont be sem jutott a döntőbe a norvégiai Hellben.

részletek

Lydden Hill – Búcsú a ralikrossz bölcsőjétől

A mostani hétvégénél minden bizonnyal nincs jobb a motorsportkedvelők számára. Monacói GP, Indy500, nürburgringi 24 órás, illetve a WRX is visszatért arra a pályára, ahol pontosan 50 éve megszületett.

részletek

Norvég siker, új éllovas az összetettben

Utoljára vendégeskedett a ralikrossz-világbajnokság mezőnye Lydden Hillben, ahol az egész hétvégén remeklő Petter Solberg győzött, miközben a defektet kapó Ekström elveszítette első helyét a tabellán.

részletek

WRX: Végre nem Ekström győzött

A fordulatos döntő utolsó körében egy defekt döntött a győzelemről Belgiumban. Mattias Ekström, az első három forduló nyertese még a dobogóra sem állt fel. Magyar szempontból gyengén alakult a hétvége.

részletek

Féltengely-törés, de megvan az elődöntő

Nem volt zökkenőmentes a szombati nap az ERX-ben szereplő magyar versenyző számára, de így is kiharcolta az elődöntőbe jutást.

részletek
Olvastad már?