DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Kurtosék közös munkájának első gyümölcse a 3. hely

Az Eger Ralin Kurtos Róbert és Fridrik Gergő bronzérmes lett a Production csoportban. Szépen bekezdtek a Mitsubishivel, kíváncsian várják a miskolci folytatást.

Megijedt az eladástól a Mitsubishi, hogy ilyen szép eredményt produkáltatok?

- Nem hiszem, mert küzdelmes volt azért ez a verseny is, attól függetlenül, hogy valóban szép eredmény a Production 3. hely. És itt jön mindig, a DE meg a HA ami ugye nem létezik, és utólag semmire sem megyünk vele, viszont lehetett volna előrébb is végezni.

eger_utan_kurtos_2019



Nyugi Robi... van, akiket érdekelnek ezek a menet közbeni küzdelmek.

- Pénteken a Szuperspeciálon kicsit túltoltam, szétbombáztuk a kikerülőt, tök egyenesen átmentem rajta. Ezzel el is kezdtük gyűjteni a büntetést, itt kaptunk 10mp-et. Aztán szombaton reggel kicsit óvatosabban indítottunk, majd ahogy ébredeztem, szépen megforogtunk. Később már elég felhordásos volt a pálya is, de az volt a legkevesebb. A 9-es gyorson éreztem, hogy nagyon reszket a kocsi, akkor még nem tudtuk mi a baja, átgurultunk a következőre. Az utolsó szakaszon már nyögvenyelősen mentünk, beküzdöttük magunkat a szervizbe, és a szervizesek kicserélték a difit. Szorított az idő, így a reggeli szervizre is maradt teendő, szivattyút kellett cserélni… köszi Balázs Öcsi a segítséget. Meg persze a szervizben a srácoknak a munkájukért is hálás vagyok. A második büntetést ekkor kaptunk, mert kikéstünk 8 percet, az 1:20, tehát a verseny végén másfél percünk volt, hurrá. És ebben még benne sem voltak, amiket én hagytam bent a gyorson a kalandozások miatt.

Akkor lehetett volna ez egy jobb helyezés is?

- Igen, ahogy számolgattunk, benne volt a pakliban, de hát legközelebb jobban kell figyelnem. Semmi gáz, ennek is nagyon örülünk, végre élveztük is a versenyt. Első futamnak tökéletesen megfelelt. Majd Miskolcon újra támadunk, aztán meglátjuk hová osztják a jobb lapokat.

Most ült először Gergő melletted, milyennek értékeltétek együtt a hétvégét?

- Pályabejáráson megkezdtük az ismerkedést, beszélgettünk, osztottunk-szoroztunk, hogy hova is lehet eljutni, ez a harmadik hely lett, ami elég jó első közös munkánk eredményének. Gergő fiatal, ügyes, szépen visszadiktálja amit felírattam. Szerintem jó lesz együtt autózni. Elég vegyes volt a pálya, jobb és rosszabb minőség, úgyhogy abba is bele tudtunk együtt kóstolni, hogy mikor mire van szükségem egy-egy pályánál plusz infóként. Élveztük mindketten, fárasztó, de jó hétvége volt.

Miskolc Ralin találkozunk?

- Persze. Revízióztatom a váltót, mert az nem tetszik, átnézzük a kocsit, aztán mehetünk. Egy napos lesz, jó sok kilométerrel, unatkozni nem fogunk, de kell a változatosság. Köszönjük mindenkinek a munkáját… és a szurkolást az Eger Ralin.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: