DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Kategória második hellyel debütált Hangodi Bendegúz a raliban

Második helyen végzett a kategóriájában élete első raliján Hangodi Bendegúz. A HQ Racing fiatal pilótájának Kulcsár Dániel navigált az Opel Adamban a Mikulás Ralin.

A december 8-9-i hétvége bátran állíthatjuk, hogy mérföldkő volt Hangodi Bendegúz versenyzői karrierjében, hiszen a Mikulás Ralin első ízben próbálhatta ki magát a rali szakágban. Bár az Opel Adamot a pénteki hivatalos teszten vezethette először, hamar ráérzett, és tapasztalt navigátora, Kulcsár Dániel segítségével az itiner írás kihívását is sikerrel teljesítette. Vasárnap, a verseny folyamán a viszonylag óvatos kezdés után folyamatosan gyorsult a duó, végül kategóriájuk második helyén zárták a Mikulás Ralit.

hangodi-bendeguz-mikulas-rali-2018



“Az első gyorsaságit még elspróroltam, a másodiktól már egy kicsit bátrabban mentem, és egy-két hibát is sikerült javítani. Az első két gyors után a harmadik helyen álltunk, végül másodikak lettünk, ami elsőre egy korrekt eredmény. Az ötödik gyorsaságin volt egy egykilométeres egyenes, ahol 181-gyel mentünk, az nagyon tetszett, és nagyon jók voltak az ugratók is. Összességében baromira élveztem az egész versenyt, és az eredménnyel is teljesen elégedett vagyok, bizonyítottuk, hogy nem vagyunk lassúak. 

Az autóra hamar ráéreztem, inkább a pályaismeret határozta meg, hogy melyik kanyart mennyire tudtam elvállalni, de folyamatosan javítottunk az időnkön, volt amikor elég sokat. Köszönöm Daninak az egész hétvégi közös munkát, nagyon jó navigátor, nélküle nem sikerülhetett volna így ez a verseny. És természetesen köszönöm a Berényi Racingnek, Bodony Petrának, Vinkovits Bélának, apának és a szponzorainknak, hogy lehetővé tették, hogy indulhassak!” – értékelte a versenyt Beni.

“Nagy volt a kihívás, de sikeresen abszolváltuk a versenyt. Úgy érzem, hogy amit tegnap a pályabejárás során megbeszéltünk Benivel, azt sikerült is teljesítenünk, csak egyszer-kétszer kellett rászólnom, hogy ne kapja el a hév. Nagyon jó eredményt sikerült elérnünk, és le a kalappal Beni előtt, hogy így elsőre, 17 évesen, első raliversenyén, ahol minden új volt neki, az autó, hogy ül mellette valaki, és mondja az itinert, a pályabejárás, minden, nagyon jól, nyugodtan kezelte a helyzetet, és nagyon ügyesen vezetett. Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak a közös munkánkról” – mondta el a navigátor, Kulcsár Dániel.

A HQ Racing számára a Mikulás Rallyeval véget ért a 2018-as szezon, innentől a következő évre való felkészülésé lesz a főszerep a csapat budapesti műhelyében. Beni ralikrosszos Hondájának teljes felújításán és átépítésén túl a terepralis Mosquitók felkészítése is megkezdődik, hogy tavasszal erejük teljében térhessenek vissza a pályákra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: