DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Hibjánék ilyen fináléról álmodoztak

Az év végi dobogóért indult harcba Hibján József és Szurovcsák István a szezonzárón, ezt a célt pedig sikerült is elérniük – az autó egy kicsit rakoncátlankodott, de végül befejezték a versenyt, az elért eredmény miatt pedig nagyon boldogok.

A kategória első három helyének egyikét szerette volna megszerezni a Nyíregyháza Ralin a Hibján-Szurovcsák kettős, az pedig külön öröm volt számukra, hogy hazai környezetben autózhattak. „A verseny átlagon felülire sikeredett, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy ez ennyire jó lesz. Az etapidő hosszú volt, de vállalható, csak azt sajnálom, hogy ekkora köd volt a belvárosi gyorson, mert azt nem tudták sem a nézők, sem a versenyzők élvezni. A pályabejáráson megfordult a fejünkben, hogy ez nagy falat lesz, de versenyautóval teljesen más volt az összkép a gyorsasági szakaszokról. Még az a szőlőskert is tetszett, brutál jó helyeken autózhattunk” – tekintett vissza a futamra Hibján József.

hibjan_nyiregyhaza_utan_2018_resize



„Nem erőlködtünk, stabilan mentünk, de a szerencse is hozzájárult a 6-os csoportban és a 2WD-ben elért harmadik helyünkhöz. A kocsi jól viselkedett, de az utolsó három szakaszon problémánk volt a főtengely jeladójával, vagyis ment az autó, csak csökkentett üzemmódban, nem forgott ki. Meg is ijedtem, hogy nem fog bevinni a célba, de szerencsére végig tudtunk gurulni. Így a bajnokságban a dobogó második fokán zárjuk a szezont, aminek kifejezetten örülünk. Sikeresen zártuk a Nyíregyháza Ralit, ami különösen fontos futam volt számunkra, ugyanis itt élünk. Örülünk, hogy bekerültünk a versenynaptárba, kellett már ez ide a keleti régióba” – ejtett szót a pilóta arról is, hogy Nyíregyháza jövőre ERC-futamnak adhat otthont.

„Év elején az volt a terv, hogy a dobogó valamelyik fokára felállhassunk és ez összejött. Most nagyon boldogok vagyunk. A Rali2 után jó volt újra az ORB-ben menni, szerintem jövőre ugyanitt mérettetjük meg magunkat. Ki is borítottam már az építőkockáimat, hogy minél előbb ki tudjam legózni a 2019-es évet. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített, hogy ilyen szépen zárhattuk az évet, a partnereknek pedig a bizalmat.”

 

Partnerek:

ABT Roll Kft.; Cornexim Kft.; Hunova Trans Kft.; Szimita-Trade Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Gerda Trans Kft.; K+K Spedit Kft.; Nyírségtefu 2009 Kft.; Kompresszor Varga-GH Kft.; Varga-IC Bt.; Kelet Power Kft.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: