DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Hadik András 2018 magyar ralibajnoka

Nem hibázott vasárnap sem a Hadik-Deák páros, a szombaton kiautózott előnyét megőrizve megnyerte a Nyíregyháza Ralit, ez pedig a bajnoki címet jelentette számára.

A részpontok miatt a vasárnapi nap is izgalmasan alakult a Nyíregyháza Ralin, hiszen bár Hadik András akkora előnyre tett szert szombaton Turán Frigyes előtt, amit "önerőből" nem lehetett behozni, de a vasárnapi napért, valamint a power stage-ért járó különpontokban így is bízhatott az üldöző Turán. A hátrányát összességében csökkentette is, a vasárnapi napot megnyerte, de a power stage-en kikapott, ez pedig eldöntötte a küzdelmet: Hadik 2,9 másodperccel nyerte meg ezt a szakaszt, így egyetlen ponttal (!) szerzett többet ellenfelénél, amivel megszerezte a bajnoki címet. Hihetetlen szezont és hihetetlen futamot zárt le ez a szakasz...

Mögöttük nagy izgalmak már nem voltak, óriási szakadékok tátongtak a pilóták között, Vincze Ferenc megőrizte a harmadik helyét, így a bajnokságban is bronzérmes lett, Kazár Miklós lett a negyedik, ifj. Érdi Tibor pedig közel egy évtized után egy abszolút ötödik hellyel tért vissza a magyar bajnokságba - ő viszont már több mint öt percet kapott Hadiktól, elképesztő távolságok alakultak ki.

Az ORC-ben Gyarmati Ariel nyerte a bajnoki címet, miután megnyerte a záró versenyt Friedmann Zsolt és Maricsek Miklós előtt.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: