DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Hadik győzelmével zárult a Mecsek Rali

Bár az utolsó versenynap elején fél másodpercre csökkent az előnye Turán Frigyessel szemben, végül a már a szombati etapokat követően is vezető egység sikerével zárult az ORB hétvégi futama.

Az már a szombati nap végére is egyértelművé vált, hogy Hadik András és Turán Frigyes harcolhat a végső sikerért a Mecsek Ralin, miután Balogh János az árokba borulva feladta a küzdelmet, Vincze Ferenc és Kazár Miklós pedig rossz beállítások miatt hamar jelentős hátrányba került. A vasárnapi első gyorsaságit aztán Turán húzta be, aki ezzel fél másodpercre megközelítette Hadikot, a #4-es rajtszámú Ford azonban a következő etapon újfent tíz szekundum fölé hizlalta a fórját.

Persze Turán nem adta fel, a 11. gyorsaságin ismét ő bizonyult a leggyorsabbnak, az utolsó szakaszon viszont újfent elmaradt Hadiktól, aki ennek köszönhetően végül 20 másodperces előnnyel nyerte meg a Mecsek Ralit. „Végére elmelegedett a gumink sajnos, főleg hátul, kíváncsi vagyok, hogy a többiek milyen időt jönnek” – nyilatkozta az utolsó etapot követően Hadik, aki ekkor még nem lehetett biztos a sikerében, míg az ezüstérmes Turán így összegzett a végén: „Az időnk nem kifejezetten jó, csúszkáltunk, úgyhogy sajnos ez nem sikerült.”

A bronzérmet az egész hétvégén roppant kiegyensúlyozottan teljesítő Vincze szerezte meg, jókora előnnyel Kazárék és az ötödik helyen végző Ranga Péter előtt. Hadik tehát remek hétvégével növelte esélyét a bajnoki címre a szezonzáró Nyíregyháza Rali előtt, míg Vincze a második napon több pontot szerzett Turánnál és a power stage-et is megnyerte, ezzel kozmetikázta a versenyét - három abszolút bajnokesélyünk maradt az utolsó futamra.

Részletes eredmények ide kattintva érhetők el!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: