DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Hadik-Turán csata a Mecsek Ralin

Balogh János és Velenczei Ádám kiesett, Vincze Ferenc és Kazár Miklós pedig nem tudja tartani a két éllovas tempóját - az első nap végén Hadik András vezet Turán Frigyes előtt.

Már a második gyorsaságin kiesett a Mecsek Rali egyik esélyese, az első gyorsaságit megnyerő Velenczei Ádám ugyanis nagyon hamar búcsúzott a futamtól és az is gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy egyébként is jóval nagyobbak a különbségek a megszokottnál: Vincze Ferenc és Kazár Miklós is elrontotta a beállításokat, így nagyon hamar lemaradtak a többiektől.

Az élen Hadik András, Balogh János és Turán Frigyes is pokoli tempót diktált, majd az első kör végén Hadik kicsit odalépett és meglógott - eközben Vincze és Kazár már közel fél, a hatodik-hetedik helyen álló Osváth és Kovács pedig egy percre maradt le, ez is mutatta, hogy mennyire sokat vállalt az élmezőny. 

A második körben újabb fordulat következett, Vincze és Kazár is javított valamennyit az autón, Balogh pedig kivált a küzdelemből, miután beesett az árokba - hiába ment parádésan, nem tudta végigcsinálni hiba nélkül ebben a tempóban. Hadik is bajba került, az utolsó előtti gyorsaságin elment a kormányszervója, de a következő pályán már nem jelentkezett a probléma, ment egy nagy időt, így 2,6 másodperces előnnyel megnyerte a napot - Turán ott liheg a sarkában, Vincze fél, Kazár pedig egy perc lemaradással követi őket.

A részletes eredmények ezen a linken megtekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: