DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Női bajnok a férfiak között

Vogel Adrienn új kihívás elé nézett az idei szezonban, de remekül helytállt: női versenyzőként bajnok lett a kategóriájában a MARB déli régiójában és biztos, hogy ebben a szakágban fogja folytatni.

2018-ban új szakaszához érkezett Vogel Adrienn autóversenyző-pályafutása, ugyanis a pályaversenyzés után úgy gondolta, hogy a tanulás és a fejlődés érdekében kipróbálja a ralit is - a MARB (Magyar Amatőr Rali Bajnokság) déli régiójában állt rajthoz a tapasztalt navigátorral, Notheisz Ivettel az oldalán. "Kellett egy kis idő az összeszokáshoz, mert a pályaversenyzésben senki nem ül mellettem, pláne nem magyaráz, illetve a pályák is teljesen ismeretlenek voltak. A rali teljesen más, mint a pályaversenyzés, de mindkettőnek megvan a maga szépsége" - nyilatkozta Vogel Adrienn.

"Az 1,4 alatti kategóriában indultunk az elsőkerék-meghajtásúak között, ahol ebben az évben 21 pontszerző pilóta volt, ebben csak ketten voltunk lányok. Örültem, hogy a versenyek alatt tudom a magam tempóját autózni, míg a pályán vannak húszan, akik ezt megakadályozzák. Jó volt megtapasztalni a Pirelli abroncsok tapadását, de hamar megjött a bizalom - a pályán utcai gumikkal mentünk, azok nem fogtak túl jól" - magyarázta a pilóta.

Adrienn_VOGEL_f_D_Kalamus_009



"Ivettel a második versenytől vezettük a kategóriánkat, de mindig nagyon szoros csatában álltunk a srácokkal. Jó volt látni, hogy ellenfélként kezelnek és csekkoltuk egymás idejét a beírókban. Négy versenyt terveztünk idénre, de nem gondoltuk, hogy a bajnoki címért fogunk versenyezni, ezért nem hagyhattuk abba négy futamnál, végül hatszor álltunk rajthoz. Az összes versenyen volt kalandunk, óriási mentésünk, de szerencsére megúsztuk sérülés nélkül és megnyertük a bajnokságot" - folytatta az élménybeszámolót.

029_gy04_149

"Ebben a kategórában ez az első, hogy lány páros nyert. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, Ivettre és picit magamra is, hogy jól teljesítettük az első ralis szezonunkat. Hibátlanul teljesített a Kia Picanto. Biztos, hogy nem hagyjuk itt abba ezt a szakágat, szeretnénk még tovább fejlődni, akár egy magasabb osztályban."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: