DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Kurtos túl az esélylatolgatáson

Az előző versenyen lecsúszott Kurtos Robi és Szegedi Máté a dobogóról, de már közel voltak hozzá, hogy felállhassanak. A Mecsek Ralin megpróbálják újra, mert látnak még esélyt egy előkelőbb helyre.

Teszteltetek Bózsván, megérte elmenni?

- Persze, hogy megérte, oda mindig örömmel megyünk. Tudtunk legalább tesztelni ezen a MARB futamon. 42 km-t raktunk a versenyautóba, ami azért volt jó, mert elő is jött a hibája, ami így nem a Mecsek Ralin okozott fejtörést, és tudtuk orvosolni. Most lett felújítva a váltó, és teszt közben engedett az olaj. De végig tudtunk menni előfutóként, nagyon élveztük, szeretjük ezt a környéket, nekünk ez hazainak számít. Örülök, hogy indultunk, mert, ha ez a probléma Pécsen jön elő, akkor lehet hamar vége lett volna a mókának. A programozást majd még a verseny előtt teszik fel, mert még murván van.

kurtos_mecsek_elott_2018



Már a hét közepén kezdődik a buli?

- Szerdán tízkor tervezünk indulni. Itiner átvételt követően megyünk azonnal pályabejárásra, amit még másnap és pénteken is folytatunk. Aztán pénteken adminisztratív és technikai átvételek, délután pedig már prológ. Szombat és vasárnap meg elindul a nagy hajrá a mecseki pályákon. Most már elég hamar sötétedik, aki ezt szereti az előnyt is szerezhet azokkal szemben, akik kevésbé kedvelik az éjszakai versenyzést. Nekem ezzel általában nincs gondom, csak üljünk minél tovább a versenyautóban, mert az azt jelenti még csatában vagyunk.

Neked fekszik a pécsi verseny?

- Igen, én nagyon bírom ezeket a pályákat. Lesznek gyorsok idén ellenkező irányból, de javarészt ismerjük azért mindet. Kisebb variálások mindig vannak, de akik hosszú évek óta a hazai futamokon autóznak, azoknak túl sok újdonságot nem tudnak mutatni. A szakaszok viszont elég messze esnek egymástól, valószínű lesz futólépéses érkezés. A prológot én már nem igényelném, a francnak sem hiányzik a betontömbök közti csikicsuki, és értelme sem sok van. Tudom a nézők miatt kell, de a versenyzőknek gondolni kell arra is, hogy nehogy gebaszt csináljon, és akár másnap el sem tudjon rajtolni. De mivel ez nem kívánságműsor, azt tesszük, amit kell.

Tudtok még helyezkedni a bajnokságban?

- Számolgattunk mi is, ilyenkor már mindenki megteszi, az is aki azt mondja nem. Matematikai esélyünk még van arra, hogy előrébb végezzünk, de ahhoz nagyon jól kellene teljesíteni a Mecsek Ralin, és nem kicsit kell szerencsésnek is lenni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: