DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Jánosa: A tánc még csak most kezdődik

Jánosa Ákost és Rubóczky Attilát az előző futamon elért eredményük lelkileg nagyon megdobta. Ezért bíznak benne, hogy a Mecsek Ralin is hasonló helyezéssel távozhatnak. De tudják, hogy a tánc még csak most kezdődik.

„A kocsinak ugye megvan a hibája, ki lett cserélve, amit kellett, és kapott pluszba még hőszigetelést. Azóta igaz nem mentem vele, de minden jel arra mutat, hogy jónak kell lennie. Nézegettem a gyorsokat, van egy kis módosítás bennük, jó pályáknak tűnnek, fel lesz adva a lecke most is. A hosszú szakaszokon erőteljesen kell majd koncentrálni, de inkább úgy mondom, az elejétől a végéig topon akar autózni majd mindenki, mert nagyon a vége felé vagyunk a bajnokságnak. A pontok elég szorosak, ezért nagy nyomás lesz a párosokon, hogy gyorsan és hibamentesen autózzunk. Mixit és Jocit figyelnem kell, persze a többieket is, de őket még jobban. Fél szemem a pályán, a másik meg a srácokon. Megpróbálunk jól menni, sietni, jó itinert összerakni, de mégsem elkapkodni. Az időjárás előreláthatólag nekünk fog kedvezni, de erre sosem lehet alapozni. Mindenképpen célba kell érnünk, és természetesen szeretnénk a dobogó közelében maradni, amennyire csak tudunk. Hosszú lesz a Mecsek Rali, meglátjuk mit hoz számunkra ez a futam” – ecsetelte Ákos.

janosa_mecsek_elott_2018_resize



„Szerdán irány Pécs. Bízunk benne, hogy minden jól fog klappolni, megpróbálunk valami fényes eredményt elérni. De ebbe beleszólhat a többi versenyző is. Kiélezett csatákra számítok. Szerintem a tánc még csak most kezdődik, ez a két utolsó verseny hajtós lesz. Csak defektet ne kapjunk, mert ott súlyos perceket veszíthetünk. Nagy reményekkel állunk a rajtvonalhoz, aztán hogy mi sül ki belőle, hamarosan kiderül, de jó töltés volt, hogy a Salgó Ralin előkelő helyezést értünk el. Beszélhetünk itt az óvatosságról meg koncentrációról, meg bármiről, az első gyorstól az utolsóig úgy fogja nyomni mindenki, mint az állat. Ez van, nyerni megyünk mi is, mások is. Pályabejáráson azon kell lennünk, hogy rettenetesen pontos itinert írjunk, és egy kis szerencse is jól jön ilyenkor az embernek. Defektmentes, napsütéses, jó hangulatú és eredményes versenyt kívánok magunknak” – mondta Attila.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: