DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Hibján: Elég nyitott a bajnokság

Nem sokat tud Hibján Joci és Szurovcsák Pisti a sok meló mellett a verseny előtt azzal foglalkozni, mi hogyan fog alakulni. De azt tudják, hogy a Mecsek Ralin is odateszik magukat, mert még bármi változhat a bajnokságban.

Az utolsó simításokat végzitek a Citroen C2R2 Maxon?

- Most jöttem el a dekoratőrtől, kijavítgattuk az apróbb hibákat, hogy szép legyen a kocsi. Még tervben van, hogy gurulunk vele egy kicsit, aztán irány Pécs. Semmi extra feladatunk nem volt, átnéztük a Citroent, de igazából csak egy futómű állításra volt szükség. A Salgón elég jól állta a sarat, nem úgy, mint a Veszprémben. Gyakorlatilag rajtkész a verda, meg mi is. Mehetünk, hajrá Mecsek Rali.

hibjan_mecsek_elott_2018



Gondolom nem azzal teltek a napjaitok, hogy versenykiírást lapozgattatok?

- Jól gondolod. De van egy nagyon rendes navigátorom, Pisti, aki már tájékoztatott a nagy meló közben, hogy itt-ott vannak módosítások a pályában. Annyira sűrűek a napjaink, örülünk, hogy élünk. Két verseny között ezerrel dolgozunk, nem igazán van időnk előre rákészülni, sokszor versenykiírást is az úton nézünk. Majd, amikor már ott leszünk szerdán, akkor meg csak a ralira koncentrálunk. Az idei év így alakult, reméljük jövőre több időnk lesz ezzel foglalkozni. Meglátom szerdán mikor tudunk elindulni, és abba a napba mi fér majd bele. Esetleg pályabejárás, de ha már az itinert fel tudjuk venni az is jó, mert akkor másnap reggel kezdhetünk. Kemény napok állnak előttünk.

Nem sok jelenleg a pontkülönbség a párosok között, fordulhat még a kocka?

- Elég nyitott a bajnokság,  ezen a két utolsó versenyen akár változhatnak is az állások. Mindenki arra fog törekedni, hogy a jelenlegi helyét megtartsa, vagy még előrébb végezzen. Gyakorlatilag annyira kiszámíthatatlan minden, hogy valószínűleg éles harc fog folyni a pontokért. Mondhatnék okosságokat, de igazából tényleg soha nem tudjuk előre mi történik majd. Stabilan kell autózni, hogy be tudjuk fejezni a versenyt. Amíg a Citroen megy, addig mi sem adjuk fel a viadalt.  

Akkor a hátralévő versenyeken sem lesz lazsálás?

- Két futam áll már csak előttünk, Mecsek és Zemplén. Az utolsót mínoszolni sem lehet, nem mintha az lenne a szándékunk. Inkább az, hogy mindkettőn nekünk megfelelően szerepeljünk, és érezzük jól magunkat az elejétől a végéig. A család és a munka mellett ez a hobbink, a másik életünk, amiért minden tőlünk telhetőt megteszünk. Szó sem lehet lustálkodásról, küzdeni kell a végsőkig. Mert egy idei szép eredmény azért nagy motiváció lenne jövőre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: