Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 22. péntek
Rali

Komlón sem maradtak serleg nélkül a Korda Racing versenyzői

Ünnepléssel zárta a Marso Baranya Kupa az A-Híd kupáért nemzetközi rali versenyt a Korda Racing, a csapat valamennyi versenyzőpárosa teljesítette a távot és számos serleggel térhettek haza Komlóról.

A Mitropa Kupában a csapat két párossal képviseltette magát és mindketten pezsgőt bonthattak a verseny céljában. Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely a nemzetközi értékelés második helyén fejezte be a versenyt a Hyundai i20 R5-tel, ifjabb Fekete László és Fekete László a kétkerék meghajtású autók viadalában szerezte meg a harmadik helyet. A másodosztályban Balics Ákos és Borsfai Dávid gyűjtött be jónéhány serleget, kategóriájuk első helye mellett a kétkerékmeghajtású autókat tömörítő 2WD Kupában is megcsíptek egy dobogós helyet.

KR_Baranya_civic_01

Maximálisan teljesítette elsődleges célkitűzését Vizelli Károly és Tóth Péter, a létavértesi duó mindent megtett, hogy kiszolgálja a Baranya Kupa népes közönségét. Kareszék minden egyes nézői ponton megajándékozták a nézőket egy kis látvánnyal és bár az eredmény most egyáltalán nem számít, a célba érkezéskor az All Star mezőny második helyét könyvelték el. Sajnos ezúttal nem termett babér a csapat másik Ladás párosának, Horváth Attila és Ratting Tamás a szombati második gyorsaságin egy apró műszaki hiba miatt nem tudtak időben elrajtolni, így kategóriájuk harmadik helyéről kényszerültek a verseny feladására, de mivel kiváló sportemberek, versenyen kívül is teljesítették a távot.

KR_Baranya_VFTS2_01

„Gratulálok minden párosunknak, szép eredményeket értünk el a Baranya Kupán!” – mondta Korda Erik a verseny végén. „Nem volt egy könnyű versenyhétvége, a kánikulai hőség mindkét nap megnehezítette a dolgunkat, de azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy idén is jól éreztük magunkat Komlón, a szervezők ismét egy remek versenyt hoztak tető alá. Öt autóval álltunk rajthoz és öt autónk teljesítette a távot, igaz Horváth Attiláék egy apró műszaki hiba miatt nem lehettek végül értékelve, de büszkék vagyunk rájuk, hogy így is végig csinálták a versenyt. A folytatásban egy lélegzetvételnyi szünethez jutunk, legközelebb majd csak a hó végi Ózd-Salgó Rallyn veszünk részt, úgyhogy most pihenünk egy kicsit, hogy a bajnoki hajrára újult erővel szálljunk harcba.”

Videós összefoglaló:

 

A Korda Racing versenyzőinek eredménye a Marso Baranya Kupa az A-Híd Kupán:

  • #10. Várkonyi Szabolcs/Makai Gergely, Hyundai i20 R5 – Mitropa Kupa 2. helyezés
  • #27. ifj. Fekete László/Fekete László, Citroen C2 R2 Max – Mitropa Kupa 2WD 3. helyezés
  • #40. Vizelli Károly/Nagy Péter, Lada VFTS – All Star 2. helyezés
  • #106. Balics Ákos/Borsfai Dávid, Honda Civic VTi – Rallye2 7. kategória 1. helyezés, 2WD 3. helyezés
  • #235. Horváth Attila/Ratting Tamás, Lada VFTS – nem értékelhető
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?