DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

ORB: Herczig győzött, majd félreállt

Az idén az ERC-ben vitézkedő magyar bajnok magabiztos autózással nyerte a Veszprém Ralit, ám a céldobogóról leérkezve leadta menetlevelét, hivatalosan semmissé téve eredményeit.

A szombati két, hosszú gyorsasági alapjaiban meghatározta a Veszprém Rali vasárnapi alakulását is, hiszen erre a hat szakaszra már viszonylag egyértelmű helyzetben ment ki több kulcsszereplő is. A megállapított idők miatt másodikként rajtoló Herczig Norbert azonban nem sokat teketóriázott és azonnal az első gyorsaságit megnyerte, ezzel át is vette a vezetést, majd a folytatásban jól látható fölénybe került - összesen négy gyorsaságit húzott be ezen a napon és egy defekttel együtt is elsőként ért be. Az ERC harmadik helyén álló regnáló magyar bajnok így tökéletesen tért vissza a hazai pályákra, ám végtelen sportszerűséget mutatva a bajnokság állásába végül nem szólt bele, ugyanis leadta menetlevelét, miután leérkezett a céldobogóról.

A hivatalos győztesek így a nagyon jó versenyt produkáló Kazár Miklósék lettek, ők a vasárnapi első kör végén előzték meg a pályatakarítással szenvedő Baloghékat és már nem is adták ki a kezükből ezt a pozíciót, míg a dobogó második fokára a szombati gyengébb teljesítmény után szakaszgyőzelmet jegyző Turán Frigyesék állhattak fel - ők ezzel tovább növelték előnyüket a bajnoki pontversenyben és magabiztos előnnyel várhatják a szezon folytatását.

A szombati napot elsőként záró Baloghék visszacsúsztak harmadiknak, az utóbbi években már csak itt-ott rajthoz álló Bútor Róberték lettek a negyedikek, Hadikék lemaradását kihasználva ifj. Kiss Lászlóék az ötödikek.

Hadikék több gonddal is szenvedtek ezen a versenyen, volt problémájuk a gumikkal, a kormányszervóval és az utolsó szakaszon is ott hagytak másfél percet, így hivatalosan csupán hatodikként értek célba, amellyel távolodtak Turánéktól a tabellán - lassan győzelmi kényszerben lesznek már, a következő futamon mindenképpen csökkenteniük kell a hátrányt.

 A teljes eredménylista ezen a linken megtekinthető!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: