DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Kurtos: Odafigyelősen, fokozatosan, szépen felépítve

A szombathelyi futam óta nem állt rajthoz Kurtos Robi és Szegedi Máté, de ezerrel készülnek a Veszprém Ralira.

Szombathely óta sikerült a Micut rendbe rakni?

- Még nem teljesen, de a nagyja kész van. Most vettük észre, hogy az egyik vezetéket elkoptatta a motortest, ahogy hozzáért, azt rendbe tesszük, és talán megvagyunk. Tegnap azt hittük az olajnyomással van valami, lepergett előttem a film, hogy akkor mi nem indulunk, esetleg nézzük, de szerencsére csak egy kábel javítás. Mi nem építettük át a kocsit, mivel Szombathelyen indultunk utoljára, tehát murván volt, mi motort építettünk. Komplett főtengely csere, hajtókarok, csapágysor, turbó, vagyis most megint minden új benne. Veszprémben a verseny előtt programoztatjuk, remélhetőleg nagyon király lesz, mert célunk még előrébb lépni.

kurtos_veszprem_elott_2018



A teszten ki is tudjátok próbálni, ha megvan a programozás?

- Szeretnénk gurulni a kocsival, és jeleztük a részvételünket is a hivatalos teszten, de hogy össze tudjuk-e hozni, azt meglátjuk. Nekünk ez egy nyaralással egybekötött verseny általában, már hétfőn lent kellett volna lennünk a Balatonon, kicsit lazulni a családdal, de a munka mindig közbeszól. De ma már megyünk, csobbanunk egyet, aztán teszt, átvételek, pályabejárás, viadal… és céldobogó reményeink szerint.

Most hosszabb gyorsok lesznek, de ezt szeretitek nem?

- A szakaszok ugyanazok, ismerjük őket, de elbízni nem szoktuk magunkat. Odafigyelősen, fokozatosan, szépen felépítve kell haladni a cél felé. Ezek jó pályák, szeretjük, de azért benyalhat menet közben bármit a kocsi, mert ez a minőségű murva hamar le tudja gallyazni az autókat. Nekünk szimpatikusak mindig a hosszabb gyorsaságik, ha már beöltözünk, legalább menjünk jó pár kilométert. Kislődöt imádom, az egyik kedvenc. Hegyesd is jó, de arról azért van rossz emlékem, mert elszálltunk, mint a győzelmi zászló vagy 3-4 évvel ezelőtt. Ettől függetlenül tényleg klassz pályák ezek.

Van valami, ami miatt aggódsz, vagy kizárod ezeket ilyenkor?

- Próbálom kizárni, de a kisördög mindig ott csücsül. Persze megfordul az ember fejében, hogy minden oké lesz-e, mondjuk a motorral, de ha nagyon ráforognék elrontaná a versenyzésünket. Ezért az égiekre bízom, és reménykedünk a legjobbakban. Az időjárással pedig nem tudunk mit kezdeni, lesz, ami lesz. Engem személy szerint egyáltalán nem zavar, ha esik egy kis eső, legalább feleannyi port nyelünk. Minden vágyunk, hogy befejezhessük a versenyt, legyen egy jó csobbanás a Balcsiban a családdal és a szervizcsapattal, mi ennyivel megelégszünk most.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: