Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 21. csütörtök
Rali

Hibján: Nem adta egykönnyen senki magát

A székesfehérvári futamon Hibján Joci és Szurovcsák Pisti újabb pontokkal gazdagodott az 6-os géposztályban, a 4. helyüknek köszönhetően. Ők már az első gyors előtt harcoltak, ezért hálásak az elért eredményükért.

Már szombaton szembe fordult veletek a technika ördöge?

- Az első napunk olyannyira elcsesződött, hogy alig bírtunk menni a kocsival. Sajnos egy futómű problémánk volt a mi hibánkból, amit elfelejtettünk korrigálni. Mivel tesztelni sem volt alkalmunk, így csak az első gyors előtti etapon éreztem, hogy baj van. Nagyon lógtak a lengőkar szilentek, így lett beállítva egy adott helyzetben a futómű, ami egyáltalán nem segítette a versenyzésünket. Az első négy szakaszt kénytelenek voltunk ebben az állapotában teljesíteni, mivel csak a nap végén volt szerviz. Estünk, keltünk, minden gázelvételre és gázadásra másképp állt a futómű a kocsi alatt. Megoldottuk ahogy tudtuk, és azon voltunk, hogy a második napon tartsuk a pozíciónkat.

hibjan_szekesfehervar_utan_2018

Menet közben többször módosultak a 6-os géposztályban a helyezések.

- Vasárnap a körülmények úgy alakultak, hogy hibáztak mások is, volt technikai gondja másnak is, és ennek köszönhetően a 6-os kategória 4. helyén végezhettünk. Örülünk, hogy ennyi nehézség mellett is jó eredményt értünk el, ez a bajnokság szempontjából nagyon-nagyon jó számunkra. Okosan és kitartóan kell majd menni a többi futamon is, gyűjtögetni szépen a pontokat, és akkor majd meglátjuk, hogy év végén hogy alakul. De oda kell figyelni a veszprémi versenyen, mert az is egy túlélőharc lesz, úgy gondolom.

A sok kaland ellenére legalább jól éreztétek magatokat?

- Tetszettek a pályák, kimondottan a hosszabbak, Oroszlány és Csákberény. De összességében tényleg mindegyiken jót autóztunk, élveztük. Az időjárás miatt egy kicsit nehéz, igazi fullasztó megviselős hétvégén vagyunk túl. Mindezek mellett a kocsi továbbra is jó, ez a futómű gond a mi hibánk volt szombaton, de nem is húztam fel magam, inkább alkalmazkodtam az adott helyzethez. Vasárnap pedig már minden okés volt a Citroennel, folytatódhatott a viadal. Azért erős a mezőny, nem adja egykönnyen senki magát.

Két hét múlva irány Veszprém?

- Mi mindenképpen megyünk a Veszprém Ralira, de addig kicsit dolgozunk, aztán szétkapjuk a kocsit, hogy könnyebb dolgunk legyen, mint a mostani versenyen. Nem sok idő van addig, de mi már most várjuk. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?