DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Vincze is feliratkozott az idei futamgyőztesek közé

A várt szikrázó küzdelem elmaradt a Székesfehérvár Rali befejező napján, Vincze végül ellentmondást nem tűrően húzta be az első helyet, így szorosabbá és érdekesebbé tette a bajnok tabellát.

Borzasztó szorosnak ígérkezett a Székesfehérvár Rali vasárnapja, ám az igazi izgalmak végül elmaradtak, hiába kezdte meg gyakorlatilag egálról a mai szakaszokat Vincze Ferenc, Turán Frigyes és Velenczei Ádám. Az első gyorsaságit megnyerő Turánék rögtön a második pályán megforogtak és a kis különbségek miatt gyakorlatilag ki is szálltak a meccsből, míg Vincze 7,7 másodperccel meglépett Velenczei elől, hogy aztán a harmadik szakaszon tovább növelje előnyét - itt már látszott, hogy ha nem történik nagy fordulat, akkor a skodás pilóta jó eséllyel pályázik a győzelemre.

A következő pályán Velenczei minimálisan közelebb tudott még zárkózni, de a második Oroszlányon eldőlt a küzdelem, Vincze hat másodpercet osztott ki riválisának, amelyre már nem érkezett válasz - a még hátralévő két gyorsaságin (az utolsó szakaszt törölték) alaposan leosztotta a mezőnyt az éllovas és végül szűk félperces előnnyel nyerte meg idei első és összességében pályafutása második ORB-futamát.

Velenczei így is elégedett lehet, hiszen az abszolút második karrierje eddigi legjobb eredményének számít, Turán viszont a bronzéremmel sem lehet igazán boldog, hiszen nem tudta maximálisan kihasználni nagy riválisa, Hadik András gondjait. A fordos pilóta autója szombat délután, az utolsó szakaszon állt meg, így bő fél percet veszített, ebből pedig már csak a negyedik helyig tudott felkapaszkodni Turán mögé - továbbra is ők ketten vívnak a bajnoki elsőségért, de Vincze és Velenczei is szorosabbá tette a küzdelmet.

Az ORC értékelését az abszolút hatodik helyen beérő Rongitsék nyerték meg, a hármas kategóriát Nagy Mátyásék, a hatost és egyben a Peugeot Kupát pedig Csomós Miklósék húzták be.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: