DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Hárman is fej-fej mellett a Fehérvár Ralin

Az első nap végén két másodperc sincs egészen az első három helyezett között, Hadik Andrásék lemaradtak, óriási izgalmakat ígér a vasárnap.

Négy gyorsaságit teljesített szombaton a Székesfehérvár Rali mezőnye és az ORB értékelésében félelmetes harcot vívtak az élmenők. Az első szakaszt Vincze Ferenc nyerte két tizedmásodperces előnnyel, a másodikat Turán Frigyes egy tizeddel, a harmadikat Hadik András nyolc tizeddel, majd a negyediket megint Turán, ezúttal kilenc tizeddel - már ezek a különbségek is jelzik, hogy mennyire egyforma tempóra képesek a legjobbak.

Ebből a négyesből egyébként Hadik András maradt le az utolsó gyorsaságin, a Ford váratlanul megállt a szakasz közepén, így bő fél percet kapott az első két aszfaltos futam győztese, így az aranyéremre, de már a dobogóra sincs reális esélye önerőből, jelenleg a hatodik helyen áll.



A versenyt jelenleg hat tizedes előnnyel Vincze Ferencék vezetik, akik az első körben még a hangosítással küszködtek, a pilóta nem igazán hallotta a navigátort, de így is ők állnak az élen Turánék előtt, ezúttal pedig Velenczei Ádámék is tartani tudják a lépést, mindössze 1,8 másodperccel vannak elmaradva az első helytől - hárman is "egyetlen elrontott kanyarnyi" időn belül vannak az első három helyen, szenzációs vasárnapra számíthatunk.

A negyedik helyen Balogh Jánost találjuk már tisztes távolban (18,7 másodperc), az ötödikek Bodolaiék (37 másodperc), majd Hadikék után már jönnek a Mitsubishik - az ORC első helyéért óriásit meccselnek Gyarmatiék és Rongitsék, az abszolút hetedik-nyolcadik helyen állnak és csak két másodperc köztük a különbség. A hármas kategóriát Nagy Mátyásék vezetik egyetlen másodpercnyi előnnyel, a Peugeot Kupában pedig az utolsó szakaszon fordított és állt az élre Csomós Miklós, megelőzve ezzel Jánosa Ákost.

Vasárnap összesen nyolc szakasz vár még a mezőnyre.

Az eredmények ide kattintva megtekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: