DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Hibján: Nem csak leporolni kell az itinert

A szombathelyi futamon Hibján József és Szurovcsák István előkelő helyen végzett, úgyhogy ismét maximális lelkesedéssel vágnak neki az újabb erőpróbának Székesfehérváron.

Maradt a szombathelyi lendületből Székesfehérvárra?

- Szerintem igen. A kocsi az készen van, bár kicsivel kevesebb időt tudtunk most a versenyre való felkészülésre fordítani, mint a múltkor. De úgy gondolom, hogy rendben lesz minden. Tesztelési lehetőségünk sajnos most nem volt. Átépítettük a murva után a Citroent, átnéztük a beállításokat, amin majd ott finomítgatunk az első gyors után. Még a szervizautóba pakolgatunk, aztán lehet is indulni reggel. Jöhet az újabb megmérettetés.

hibjan_szekesfehervar_elott_2018



Bennetek van már a bugi, hogy ismét beülhessetek a versenyautóba?

- Eléggé, mert imádunk versenyezni. Pénteken korán reggel indulunk, felvesszük az itinert, aztán irány a pályabejárás. Mindenképpen arra fogunk törekedni, hogy végig tudjunk menni, és gyűjteni tudjunk értékes pontokat, ha már a Szombathely Ralit ilyen szép eredménnyel sikerült zárnunk. Bízunk benne, hogy összejön, és minden a terveink szerint alakul.

Mi az első benyomásotok a kiírt pályákról?

- Lesznek új gyorsaságik. Úgy csinálták meg, hogy ne csak leporolni kelljen azt az itinert, hanem legyen egy kis dolgunk is a pálya felírásakor. Vannak ismerős szakaszok, meglátjuk, hogy sül el ez a versenyhétvége. Örülnénk, ha szárazon mehetnénk, de az időjárás kiszámíthatatlan. Gumijaink még nincsenek, úgyhogy azt majd ott döntjük el milyet választunk. Mi nem darabszámban, hanem költségvetésben vagyunk korlátozva gumivásárlás terén, ezért biztos nem lesz több abroncsunk, mint a kupásoknak. Pályabejárás után többet tudunk majd a gyorsokról, hogy milyen állapotúak és mire lesz szükségünk.

A mostani dinamizmusotokkal jön újra a szép eredmény is talán?

- Bízunk benne, mert tavaly sajnos ezen a futamon kiestünk az első szakaszon féltengely probléma miatt. Idén be szeretnénk osztani a kocsit, hogy célba érhessünk. Érdekes lesz a kezdés szombaton, mert dél körül rajtolunk, és aztán kezdődik a Superspecial, valamint csak tankolózóna van menet közben, szerviz pedig csak a nap végén. Kíváncsian várjuk a Székesfehérvár Ralit. Természetesen szeretnék gyorsak lenni, értékes pontokat szerezni, és még jól is akarjuk magunkat érezni. Oda kell figyelni, hogy ez mind megvalósulhasson számunkra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: