DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Kurtos: A tempó volt a vesztük

Kurtos Robi és Szegedi Máté számára csak egy fél verseny jutott a Szombathely Raliból. Egy rosszul megválasztott fékútnak köszönhetően hamar vége szakadt a viadalnak.

Az első nap utolsó gyorsaságiján már nem láthattunk titeket, mi történt?

- Már az első szakaszon kezdődött a gebasz, mikor egy kétszázas tempóval nem bírtunk bekanyarodni bal négybe és nekicsúsztunk a farakásnak. Benéztük a fékutat és már nem tudtunk ennél jobban kijönni belőle. Valószínűleg ekkor repedt el az olajhűtőnk és a hatos gyorson ugrattunk egy nagyot, ahol jobb elejére esett az autó. Még négy kilométert mentünk, mikor észrevettem, hogy vibrál az olajnyomás és elkezdett melegedni a kocsi. Még megpróbáltuk leállítani, hátha elalszik és folytatni tudjuk, de kiállni kényszerültünk, nem akartunk nagyobb kárt okozni a motorban.

kurtos_szombathely_utan_2018



Miért nem szuper raliztatok másnap?

- Nem akartuk tovább gyötörni a kocsit. A tavalyi évből kiindulva, hogy hányszor cseréltünk motort és milyen sokba fájt az nekünk, ez észszerűbb megoldás volt. Így sem biztos, hogy nem lesz nagyobb a kiadásunk, mint gondoljuk, mert még ezután szedjük szét a kocsit. Nem bánnánk, ha csak annyi kárt tettünk volna, amit a farönk okozott, mert az egy lökhárító, sárvédő, motortér javítás és egy jobb lámpa csere. Bízunk benne, hogy a motor megúszta.

Olyan jók voltak a szombathelyi pályák, mint amire számítottatok?

- Az első napi szakaszokat ugye versenytempóban is megtapasztaltuk, hogy milyenek, azokkal nem volt gond. A vasárnapi gyorsokon sajnos csak pályabejáráson volt szerencsénk menni, viszont azok nem annyira voltak jó állapotban, mint tavaly. Sáros-vizes úton menni murva gumival az aszfaltra, lehetnek belőle szerencsétlen helyzetetek. De azt sem bántuk volna, csak jutottunk volna el odáig. Sajnos a tesztről is lecsúsztunk, olyan későn lett felprogramozva a kocsi, így az egész csapat szinte feleslegesen indult el hajnalban, pedig minden le volt beszélve, de egy métert nem tudtunk menni időhiány miatt.

A Székesfehérvár Rali nem a szíved csücske, kihagyjátok?

- Nem annyira kedvelem azt a futamot, de ez a kisebbik gond, szívesen mennénk mi mindenhol, de be kell osztani a büdzsét. Jelenleg még azt sem tudjuk van-e nagyobb gáz a motorral vagy sem. Kap egy revíziót a Mitsubishi, aztán valószínűleg majd a Veszprém Ralin indulunk legközelebb. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: