DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Turánéké az ISEUM Rali első napja

Kiválóan debütált “átmeneti” autójával a Turán-Bagaméri páros, jól tért vissza Vincze Ferenc, Ollé Sasáék pedig a második helyről estek ki - Rangáék és Kazárék is nyertek már szakaszt.

Hat gyorsasági szerepelt az ISEUM Rali szombati programjában, Szelestét és a Rallye Katlant kellett három-három alkalommal teljesítenie a mezőnynek. A Hyundai i20 R5-tel debütáló Turán Frigyesék rögtön megadták a nap alaphangját, hiszen megnyerték az első szakaszt, Ollé Sándorék pedig jelezték, hogy ezúttal számolni kell velük, hiszen azonnal futottak egy második időt, némi meglepetést okozva ezzel az élmezőnyben. Vincze Ferenc is megismerkedett a Ford Fiestával és Hadikék mögött hozott egy negyedik időt, majd a következő pályán még feljebb lépett és harmadikként zárt – Olléék is rátettek egy lapáttal közben és szakaszgyőzelemmel folytatták remeklésüket.

A második körben aztán feljebb kapcsolt az idei első futamán induló Ranga Péter is és megnyerte a negyedik gyorsaságit, ugyanezen a pályán pedig hamar véget Olléék sikersztorija: a célkanyarban lecsúsztak az útról és nem tudták folytatni a versenyt, a második helyről kényszerültek kiállni. Turánék itt megforogtak, így egyetlen másodpercre csökkent az előnyük Hadikék előtt, de a nap utolsó körét alaposan megnyomták és végül 9,7 másodperces előnnyel fordultak, a harmadik helyre pedig felzárkózott az utolsó gyorsaságit megnyerő Kazár Miklós is, még ő is látótávolságon belül van.

Vinczéék a negyedikek, de húsz másodpercen belül vannak jelenleg Baloghék és Rangáék is, sőt, nincs messze tőlük a visszatérő Bútor Róbert sem, a vasárnapi négy gyorsasági tartogathat még izgalmakat. Ebből egyébként így sem volt hiány, Turánék a megforgás mellett féket is javítottak, a Hyundai néha le is állt, Hadikék túlcsúsztak és tolattak, Velencziék váltógond miatt maradtak le, Olléék pedig már a hiba előtt is épphogy elkerültek egy árkot…

Az ISEUM Rali állása az első nap végén:

1. Turán-Bagaméri Hyundai

2. Hadik-Bacigál Ford +9,7

3. Kazár-Tóth Ford +10,9

4. Vincze-Farnadi Ford +13,2

5. Balogh-Szőke Skoda +17,2

6. Ranga-Holczer Skoda +18,2

7. Bútor-Tagai Skoda +23,2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: