DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Hibjánék pozitívan állnak az első murvás versenyhez

A tavalyi ISEUM Ralin Hibján Joci és Szurovcsák Pisti kategória 4. és abszolút 5. helyen végzett Rali2-ben. Most is elégedettek lesznek egy hasonló eredménnyel, de azt sem bánnák, ha még egy-két fokot előrébb léphetnének.

Eljött végre a kedvenc murvás futamotok?

- Igen, nagyon vártuk már. Elkészültünk mindennel, bepakoltunk a szervizbuszba és lassan megyünk is Szombathelyre. Indulás előtt még megsimogatjuk egy picit a kocsit, hogy ügyes legyen, aztán a többi, mint mindig rajtunk fog múlni. Úgy döntöttünk ma útra kelünk, ne kelljen hajnalok hajnalán autókázni, aztán fáradtan pályát járni. Jobb lesz ez így, kicsit kényelmesbe nyomjuk már, amúgy is ránk fér egy kis pihi. Megpróbálom most kispórolni magam, mert mikor úgy megy az ember, hogy alig lát a fáradtságtól, annak semmi értelme.

hibjan_szombathely_elott_2018



Minden össze van rakva fejben, mit mikor és hol kell csinálnotok?

- Nagyjából igen. Ma estig fel lehet venni az itinert, úgyhogy azzal másnap reggel már nem kell foglalkoznunk, mehetünk egyből pályabejárásra. És ami miatt egy nappal előbb érkezünk, az a teszt. Fontosnak tartjuk, hogy menjünk rajta. Annyi mozgás kell nekünk és a kocsinak is. Pénteken ismét pályát járunk, illetve elintézzük az átvételeket, aztán szombaton és vasárnap nyomjuk a gázpedált. A nevezési lista szerint ki lesz a kategória, de ahogy hallottam nem mindenki indul sajnos. Meglátjuk hányan rajtolunk végül, mi reméljük sokan.

Még látatlanban A…B…C vagy a D szakasz volt a szimpatikusabb?

- Tegnap még azt mondtam volna, hogy a C és a D szakaszt biztos fogjuk szeretni, mert azok a hosszabbak. Mondjuk most is ezt preferáljuk, csak közben kikerültek a térképek és az időterv. Majd átböngésszük még a kiírást, és meglessük a gyorsokat is. Nagyjából tudtuk mik lehetnek, mi szeretjük a szombathelyi pályákat, jó minőségű és továbbra is bejön nekünk a város. Kíváncsian várjuk, hogy alakul ez a verseny számunkra, pozitívan állunk hozzá, mint mindig.

A Rali2-es versenyekhez képest több időt kell áldoznotok ORB-ben a szenvedélyetekre.

- Igen, eddig is nehéz volt összehozni a meló mellett, most még nehezebb. De, mint egy zsonglőr mi úgy próbálunk játszadozni sokszor az időnkkel. Nem egyszerű, valamit valamiért. Van, hogy késő estig dolgozunk, mert tudjuk, hogy ott is és a raliban is helyt szeretnénk állni, amíg bírjuk szusszal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: