Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. január 19. szombat
Rali

Velenczei Ádám dobogóra állt Miskolcon

Remekül végződött a 24. HELL Miskolc Rali Velenczei Ádám és Szedő Csaba számára, a Korda Racing versenyzőpárosa a Hyundai i20 R5 versenyautóval megismételve eddigi legjobbját az abszolút harmadik helyen érkezett célba.

Komoly feladat várt Velenczei Ádámra és Szedő Csabára az idei Miskolc Rallyn, a Korda Racing versenyzőpárosa ugyanis azt a célt tűzte ki maga elé célként, hogy versenyről-versenyre előre lepjenek az abszolút értékelésben. A mércét nem állították alacsonyra, hiszen a bajnoki vérkeringésbe 9 hónapos szünet után visszatérő páros, a szezonnyitó Eger Rally rendkívül erős és népes mezőnyében az abszolút ötödik helyet szerezték meg. A kihívás azonban cseppet sem rettentette meg őket, sőt! Előzetes várakozásaikat túlszárnyalva dobogóra állhattak a verseny végén, amivel a bajnoki pontvádaszatban is felkapaszkodtak a harmadik helyre!

kr_hyundai_i20_miskolc_rally

Velenczei Ádám: ”Egy nagyon nehéz és igazán küzdelmes versenyen vagyunk túl. Ugyan aszfalt pályákról beszélhetünk, de a kanyarokban jelentős felhordásokkal kellett számolnunk, ami bizonyos helyzetekben óvatosságra intett minket. Néhol külön megnehezítette, nemcsak az én, hanem versenytársaim dolgát is a belső ívre tervezett gumik hiánya – emiatt több esetben megfontoltan érkeztünk be egy-egy kanyarkombinációba. Az első szombati versenynap a kisebb műszaki hibáktól eltekintve egészen jól alakult – szenzorprobléma mellett még a fékek rosszalkodtak, de szerencsére az esti szervízben már mindent ügyesen megoldottak a srácok.”

kr_hyundai_i20_miskolc_rally_2

A vasárnap reggelt az összetettbeli harmadik helyen kezdtük meg, és ugyan próbáltunk Fricihez közeledni, de végül jobbnak láttuk nem kockáztatni a harmadik helyet. A második versenynap reggelére vizesek voltak a pályák az éjszakai esőzésektől, és picit bátrabban választottunk gumit, de szerencsére a közepes keverékkel is tudtunk olyan időket autózni a Bükkben, mellyel a dobogós eredményünket nem sodortuk veszélybe. Az utolsó szakaszokon már inkább a biztonságra mentünk, hiszen láttuk, hogy előrébb nem kerülhetünk – azonban ennek fényében is nagyon tudunk örülni ennek az összetettbeli harmadik helynek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?