DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Hadik András: Otthon, édes otthon

Hadik András határozott elképzeléssel rendelkezik a 24. Hell Miskolc Rali kapcsán. Az egri futamgyőzelem után hazai pályán is szeretne az élen végezni. Ez még akkor is igaz, ha az elmúlt években nem járt sok sikerrel a borsodi utakon.

Tavaly komputer hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt, két évvel ezelőtt megállt a Fiesta AC-je, azt megelőzően pedig egy lassítónak ment neki, és kilyukadt az autó hűtője. Most viszont úgy tűnik, hogy minden együtt van a jó szerepléshez.

- Önbizalmat adott az egri győzelem, de a miskolci futam teljesen más lesz – szögezte le előre Hadik András. – Természetesen azon vagyunk, hogy végre hazai pályán is nyerjünk, de a jó rajt ellenére sem szeretnénk elbízni magunkat. Hogy mi lesz a versenyen? Ezt előre senki sem tudhatja, ám minden meg fogunk tenni azért, hogy ismét elsőként pezsgőzhessünk a céldobogón. Az elmúlt években valóban nem volt szerencsénk Miskolcon. Egyszer én hibáztam, az utóbbi két esztendőben viszont technikai gondjaink adódtak. Bízom benne, hogy ez a rossz sorozat végre megszakad, jó lenne sikeresen zárni a futamot a saját környezetünkben.

Hadik András nem érez magában túlzott bizonyítási vágyat attól, hogy Miskolc lesz a következő állomás. A felkészülési folyamaton sem változtatnak, ugyanabban a mederben halad a folyamat, mint egyébként. A csapat átnézi, felkészíti az R5-os Fiestát, ők pedig azon dolgoznak, hogy a hó végi gyorsasági szakaszokat a lehető legjobban feldolgozzák.

- Más jellegű pályák várnak ránk, mint Egerben. Különösen a második napon – folytatta Hadik András. – A Bükkben sok kanyarral tarkított, technikás szakaszokat használunk, ahol a kisebb végsebesség ellenére sok minden eldőlhet. Addig azonban még el kell jutni. A pénteki nap különleges lesz a prológ miatt. A népkerti esemény ugyan a versenyzők számára nem feltétlen izgalmas, de a közönség miatt mindenképpen a sportág ünnepe. Különleges, semmihez sem fogható hangulata van, amely az évtizedek alatt szerves részévé vált a miskolci futamoknak. Igyekszünk a nézőket kiszolgálni, biztosra vehető, hogy most is több ezren kilátogatnak az eseményre. Igorral együtt egyébként nagyon várjuk az újabb erőpróbát. Úgy érzem, hogy a párosunk egyre jobban működik. Mindketten roppant motiváltak vagyunk, a közös hangot megtaláltuk az autóban, most már csak arra van szükség, hogy minél több sikert éljünk meg a közös pályafutásunk során. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: