DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Kurtos szeretne ismét jól teljesíteni

Az egri futamon jól szerepelt Kurtos Robi és Szegedi Máté a Mitsubishivel, kategória 3. helyen végeztek. Robi megelégedett volna egy ugyanilyen befejezéssel a Miskolc Ralin, de menet közben felhúzta magát a rajtszámos nevezési listán, és most már első szeretne lenni.

A versenyautó általános revízióján kívül volt valami fontos teendőtök?

- A hátsó csapágyat cseréltük, mert az a múltkor szétesett a verseny végére. A difit elvittem megnézetni, mert kattogott és nem tetszett a hangja, de kiderült semmi baja. Kikalapáltuk a sárvédőt, kicseréltük a küszöböt, meg amiket összetörtünk az egri pályán a lassítóban. Ezen kívül pedig rendeltem új lámpákat, mert az esti gyorsokon mindig sokat kaptunk, ezért azokat cseréljük, mert most is lesz esti szakasz, ahol szeretnénk jól teljesíteni. Egy jó lámpasor sokat jelent.

miskolc_elott_kurtos_2018



Vannak a szakaszok között kedvenceid?

- Én személy szerint mindegyik pályán mentem már valamikor az új kivételével. Van olyan gyors, ami már minden irányból volt. Ilyenek a jó rali szakaszok, mint ezek, mert minden van benne. A rossz minőségtől a tökéletesig. De nem pályaversenyzők vagyunk, a rali erről kellene, hogy szóljon. Ízig-vérig jó tempós részek, amin, ha megtalálja az ember a lendületet, jól ki lehet jönni belőle. Remélhetőleg ez nekünk jobban fekszik majd, mint az egri pályák.

Tizenketten lesztek a 3-as csoportban, ismét megmutatjátok mit tudtok?

- Nagyon szeretnénk az egri eredményünket itt is abszolválni, de ahhoz nagyon oda kell tenni magunkat. Néztem az előbb a rajtszámos nevezési listát és csak forgattam a szemeimet, hogy olyan emberek rajtolnak előttünk, akik be sem fejezték az előző versenyt. Mi harmadik helyen végeztünk Egerben és hatodikként szerepelek a kategóriában, abszolútban pedig heten vannak előttem, olyanok, akik nem is indultak még idén, vagy kiestek a múltkor. Ez most, hogy van akkor, nem is értem. Valaki biztos tud majd magyarázatot adni erre nekünk. Most már nem is harmadik akarok lenni a Miskolc Ralin, mint Egerben, mert felhúztam magam, hanem első – mondja Robi.

Óhaj, sóhaj, parancs a Miskolc Ralira?

- Legyen minden fasza a kocsival és jó időket autózzunk, kevés szervizeléssel. Az időjárás fejezze be a hülyeségét és döntse el, hogy ázunk-fázunk vagy lever a víz a melegtől. Érezzük jól magunkat az első perctől az utolsóig és találkozzunk ismét a célban. Ennyi, semmi több.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: