DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Kurtos: Megérte küzdeni a dobogóért

Az egri futam végeztével olyannyira jó ott állni a Dobó téren, hogy a Kurtos Róbert – Szegedi Máté páros meghatódva vette át a 3. helyért járó kupát.

Szép eredményt értetek el az Eger Ralin, nagy a boldogság?

- Igen, tökéletesen érezzük magunkat, hogy a 3-as csoport 3. helyén végeztünk. Mindenki nagyon örül a jó helyezésnek és a sikerünknek a csapatban. Meghatódtam mikor a céldobogón álltunk és átvettük a kupát, mert nem mostanában volt részünk hasonlóban. Most nagyjából minden úgy alakult, ahogy elképzeltük. Egy fantasztikus versenyen vagyunk túl, ami fárasztó és hosszú volt, de mindenképpen megérte küzdeni.

kurtos_eger_utan_2018



Semmilyen technika problémátok nem volt verseny közben?

- A mi autónk nem egy csúcstechnika, mert akkor még előrébb kellett volna a versenyt befejeznünk, de arra törekszünk, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle. Az első gyors közepétől nem volt fékünk, itt óvatosabban mentünk. Nem volt időnk tesztelni az új féket és elmelegedett. Valószínűleg a gumimelegítéssel a fék is kapott, ez lehetett a probléma. A következő gyorsokon már figyeltem, hogy ne fékkel melegítsük a gumit és akkor jó volt minden. Aztán a szervizbe fékcserét csináltunk és úgy folytattuk a csatát. Szerencsére semmi más gondunk nem volt utána.

A verseny végére rendesen elfáradtatok?

- Azért húsz gyorsasági szakasz jócskán kiveszi az emberből az energiát. Végig úgy kell koncentrálni, hogy a legkisebb baki is a verseny végét jelentheti. Furcsa volt, hogy a szokásos izgulás is elmaradt most, pedig azért előfordul így év elején. A verseny vége felé, ahogy Máté kezdett visszafogni, hogy biztosan célba érjünk, na akkor jött rám egy kis izgalom, mert attól tartottam, így nagyobb a hibázási lehetőség, mint ha ösztönből megyek. De így volt jó, mert meg tudtuk tartani a 3. helyet és ott lehettünk a célban.

Volt visszajelzés, hogy szépen mentetek a pályákon?

- Igen. És jó hallani, amikor olyan versenyzőkkel együtt említik a nevünket, akik látványosan autóznak a kanyarokban, és a nézőkért is vannak. Számunkra fontos, hogy rajtunk kívül a szurkolóink is élvezzék a versenyt, ha már hajlandók kijönni és megnézni minket. Várjuk a Miskolc Ralit, reméljük jó sok néző lesz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: