DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Kazár Miklós: az újjászületés éve lesz 2018

Noha még el sem kezdődött a rallye szezon 2018-ban, a Pro Racers versenyzőjével máris annyi minden történt, ami másnak akár egy egész szezonra elég lenne. Kazár Miklós csak a tavalyi kesztyűjét és cipőjét hozta az idénre, ezen kívül szinte minden kicserélődik: a navigátor és a versenyautó, valamint a szerelők is. Ahogy a korábbi négyszeres abszolút bajnok fogalmazott, az idei év a megújulásról fog szólni, éppen ezért Grúziáig utazott a minél jobb felkészülés érdekében.

Akkor sem tudna ennyi minden megváltozni Kazár Miklós körül, ha éppenséggel sportágat váltana. A Pro Racers korábbi négyszeres abszolút bajnoka ugyanis a tavalyi kesztyűjén és cipőjén kívül némi túlzással mindent lecserél.

kazár-autó1



A legfontosabb, hogy a 2018-as idényben új autóval vág neki az idénynek, és ahogy elmondta, nagyon sokat vár az Skoda Fabia R5-östől. Már nem titok, hogy ki fogja számára diktálni az itinert: a tapasztalt Tóth Zsolt, akivel már a közös munka is elkezdődött. Természetesen ezek után a felkészülése sem a megszokott mederben zajlott, hiszen egészen Grúziáig utazott.

2018-Kazár Miklós-változások5

"Ez az év úgy tűnik, a teljes megújulásról fog szólni. Lezártam a fordos éveket, hiszen ettől az évtől kezdve egy Skoda Fabia R5-össel versenyzem majd. Megtaláltam az új navigátoromat is Tóth Zsolt személyében, akivel biztos, hogy jó párost fogunk alkotni. Az eddig elvégzett közös munka nagyon bíztató, ráadásul az új autónk fejlesztése is folyamatosan zajlik. Túl vagyunk az első teszten is, és úgy érzem, a szezon kezdetére tökéletesen belakom majd a Skodát.

kazár-motoros szán2

Az állóképességemmel nem lesz gond, hiszen több napot töltöttem el Grúziában, ahol az ottani hegyekben motoros szánnal készültem az idei megmérettetésekre. Ez a program nemcsak a rallye-ban, hanem a quadban is a segítségemre lehet. Már a mostani hétvégén, az orfűi versenyen rajthoz állunk, hogy láthassuk, mire vagyunk képesek élesben.  Ez az év mindenképpen izgalmas lesz, nagyon motivált vagyok, remélem, minden szinten megállom majd a helyem" – mondta Kazár Miklós, aki a quadosok 450+ kategóriájában is rajthoz szeretne állni, hogy megszerezhesse a hatodik bajnoki címét a szakágban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: