DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Vincze Ferenc kezdett legjobban a Szilveszter Ralin

Megkezdődött a hazai ralisport hagyományos évzáró futama, ahol két gyorsasági követően a tavalyi győztes áll az élen, igaz, mindössze fél másodperces előnnyel.

Két gyorsaságival vette kezdetét csütörtökön a Szilveszter Rali, a hagyományos tét nélküli évzáró futam. Az ezúttal is rendkívül népes mezőnyt több külföldi páros is színesítette és a hazánkban azért nem ismeretlen Tomas Ondrej rögtön az első szakaszon le is tette a névjegyét egy abszolút első idővel - igaz, a tavalyi győztes Vincze Ferenc, valamint a Hungaroring környéki pályákat nagyon érző ifj. Kiss László is egy másodpercen belül volt hozzá képest. A top tízben azért találhattunk szokatlan neveket is, Vlastimil Majercak, Puskádi János, Német László, Yurij Protasov, Órai Balázs vagy éppen Jedlóczki Márk is feltűnt itt.

DuEn_MiskolcRallye2017_3333_1



A második gyorsaságin aztán fordult a helyzet, ezúttal Vincze volt a leggyorsabb annak ellenére, hogy egy féktávon túlcsúszott, így fél másodperces előnnyel várhatja a pénteki folytatást, megelőzve az ismét második időt futó ifj. Kiss Lászlót. Ondrej ezúttal messze elmaradt riválisaitól és több, mint húsz másodpercet kapott, ezzel összetettben is lecsúszott a negyedik helyre Majercak mögé - az már most látszik, hogy a győzelemért Vincze és Kiss csaphat össze, a többiek egy fokkal lassabban autóznak.

Német Lászlóék ás Puskádi Jánosék is biztató időket mentek a Skodával, őket követi a felzárkózó Kazár-Ferencz kettős, illetve az ezúttal Mitsubishivel induló Velenczei-Szedő páros, a legjobb tíz közé pedig még Vizelliék és Protasovék férnek be. Érdekesség, hogy a korábbi kétszeres abszolút bajnok Kiss Ferenc is rajthoz állt a futamon, de már az első gyorsaságin menteni kellett őket a navigátorával, így 28 perc hátránnyal az utolsó helyről folytathatják. Visszatért egyébként a ralipályákra Lukács "Csucsu" Kornél is, aki idén a WRX küzdelmeiben szerepelt és ezúttal egy Ford Fiestával vesz részt a futamon.

Pénteken további négy szakasz vár a mezőnyre, a Ring külsőt és a Ring belsőt is kétszer-kétszer kell teljesíteni.

Az állás két gyorsaságit követően:

1. Vincze - Bazsó Skoda Fabia R5 16:28,9
2. ifj. Kiss - Kissné Ford Fiesta R5 +0,5
3. Majercak - Kusnier Ford Fiesta R5 +15,9
4. Ondrej - Gomori Mitsubishi Lancer Evo IX +22,3
5. Német - Szegő Skoda Fabia R5 +22,5
6. Puskádi - Gódor Skoda Fabia R5 +34,5
7. Kazár - Ferencz Ford Fiesta R5 +40,2
8. Velenczei - Szedő Mitsubishi Lancer Evo IX +41,3
9. Vizelli - Nagy Skoda Fabia R5 +44,9
10. Protasov - Cherepin Citroen DS3 R3 +56

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: