DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

A Korda Racing telepakolja a Mikulás puttonyát

Szinte mindent bevet az idei Mikulás Ralin a Korda Racing, Korda Erik csapata összesen hat versenyautóval érkezik a 21. Taxi4 Mikulás Ralira.

Immár több mint két évtizedes hagyomány folytatódik idén decemberben Veszprém környékén, a magyar rali versenyzők rendhagyó módon itt búcsúznak a murvás pályáktól a szezon végén. Bár a Mikulás Rally nem része a bajnoki pontvadászatnak, így is roppant népszerű mind a versenyzők, mind a nézők körében, hiszen itt igazán komoly tét nélkül szállnak versenybe. Ennek ellenére a dobogós helyezések itt is nagyon sokat érnek, hiszen minden évben rangos mezőny verbuválódik össze. Nem lesz ez másképp idén se, a versenyre nevezett több mint 100 páros közül 16-an R5-ös autóval próbálnak szerencsét. A Mikulás Rallyról idén sem hiányozhatnak a Korda Racing versenyautói, a csapat népes és rendkívül színes palettával érkezik Veszprémbe.

KR_mikuls_elo_2017_011



„Alaposan kipucoltuk a bázisunkat erre a hétvégére, szinte mindent elviszünk Veszprémbe, ami mozdítható.” – mondta Korda Erik a versenyt megelőzően. „Két R5-ös autónkat ezúttal is Hideg Krisztián és Várkonyi Szabolcs küldi harcba. Számukra a főpróba már megvolt, két hete mindketten a horvátországi Santa Domenica Rally Show-n kezdték meg a murvás ismerkedést az R5-össel. Hogy mennyire sikerül felhasználni az ott szerzett tapasztalatokat az még kérdéses, hiszen odakint sártengerben kezdték meg az barátkozást, most viszont kicsit hűvösebb időre készülhetünk vasárnap. Fekete Lackóék számára Veszprém hazai pálya, így az ő esetükben egy percig sem volt kérdéses, hogy ott lesznek e a Mikulás Rallyn. Vizelli Kareszék viszont ritka vendégek télvíz idején Veszprémben, idén azonban ők is támadásba lendülnek a Zsigulival. Rajtuk kívül két visszatérőnk is lesz, Balics Ákos alkalmi navigátorával, Antal Klaudiával küldi harcba a Hondát, míg Régi Peti a tavaly megszerzett kellemes emlékeit kívánja feleleveníteni a Nissan Quashqai-jal. Valamennyi párosunknak sok sikert és kellemes pillanatokat kívánok a hétvégére.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: