DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Nem vesztette el a jókedvét Bessenyey Zoltán

A 2016-os Veszprém Rali előtti teszten szenvedett súlyos balesetet a kétszeres Európa-bajnok, aki azóta kerekesszékben éli az életét - saját bevallása szerint egy kis odafigyeléssel nem kell, hogy ez hendikep legyen.

Kétszeres Európa-bajnokként, sikeres versenyzőként és sikeres emberként szenvedett balesetet a tavalyi Veszprém Rali tesztjén Bessenyey Zoltán - a pilóta Hadik András mellé ült be a Ford Fiesta R5-be, azóta pedig kerekesszékben éli az életét. Bessenyey egy évig volt kórházban az eset után, de már otthon van a családjával és fel is tud állni a székből, úgy érzi, hogy "valamikor, valamilyen segédeszközzel valamennyi méter megtétele lehetséges lesz" számára.

 969252__resize



"Hogy mi volt a legnehezebb? Megtanulni türelmesnek lenni. Ez sosem volt az erősségem, mindig az volt, hogy Zoltánnak azonnal kell, rögtön és most. Itt viszont nem tudod ezeket a dolgokat elintézni se kapcsolatrendszerrel, se pénzzel, se semmivel. Itt az időre kell bízni, meg a saját befektetett munkádra" - nyilatkozta Bessenyey a Playboy magazinnak adott interjújában.

A pilóta szerencsére nem vesztette el jókedvét, sőt, még viccelni is tud a helyzetével. "A kerekesszék egy olyan hendikep, ami egy kis odafigyeléssel nem kell, hogy az legyen" - mondta erről a magazinnak. "Nem állt meg a fejlődés, mióta kijöttem a kórházból és ez nagyon jó hír. Ugyanúgy edzem napi két-három órát és csak utána kezdek el dolgozni. Tehát gyakorlatilag majdnem megcsinálom ugyanazt, mint amikor bent voltam, csak közben élem az életemet, otthon alszom, a családommal vagyok."

A tartalmas interjúban szóba kerül az is, hogy hogyan néznek rá a járókelők, amikor BMW-jével beáll a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyre, beszél magáról a balesetről és arról is, hogy haragszik-e arra, aki mellett történt vele.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: